Sævarsson etter Islands seier: - Fantastisk er ikke et stort nok ord

Nå tror Birkir Sævarsson at England kan slås.

Birkir Sævarsson (t.v) og Island kunne overraskende juble for avansement til 1/8-finalen.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Paris: Bergens Tidende møtte Sævarsson i Stockholm i forkant av EM. Da snakket han om at England kan bli Islands motstander i 8-delsfinalen. Et England-lag Island aldri har spilt mot i en landskamp som har betydd noe. Og Sævarsson uttalte da at England kunne passe Island godt.

Etter å ha avansert med en noe ufortjent 2-1-seier mot Østerrike, står Sævarsson ved sine ord.

Les også

Island-trener etter EM-bragden: - Jeg tror vi må bytte nasjonaldag nå

Les også

Sikret historisk Island-seier på overtid: - Fantastisk å se ballen i nettet

— Jeg tror fortsatt at England kan passe oss. De er et fysisk lag, det blir en fight. Og fighte, det kan vi, også, sier høyrebacken.

Islendingene mener de ikke har fått nok ut av Gylfi Sigurdsson så langt i EM. Det må de i dag om det skal bli avansement. Til venstre tidligere Brann-spiller Birkir Mar Sævarsson.

Sævarsson feiret sammen med fansen i et kvarter etter kampslutt på Stade de France onsdag kveld. Ordboken strekker ikke til når han skal forklare opplevelsen etter at vesle Island hadde avansert.— Fantastisk er ikke et stort nok ord. Det går ikke an å beskrive det. Kampen utviklet seg egentlig slik vi ikke ønsket. Vi ble presset til å legge oss fryktelig lavt. Vi visste det ville komme kontringsmuligheter, men den sjansen kom kanskje i seneste laget, sier Sævarsson og sikter til Arnor Traustasons sene vinnermål.

For Island fikk sin tidlige scoring ved Jon Dadi Bödvarsson og profitterte lenge på at Østerrike virket sirupsseige i sitt offensive spill. Men i pausen ble det gjort endringer, og det østerrikske laget som kom ut til 2. omgang, var innbitte.

Les også

Ronaldo stilnet kritikerne og reddet Portugal

Les også

Özil slettet 36 år gammel EM-rekord: - Ekstremt imponerende

De skjøv Island tilbake til egen 16-meter, og der ble de. Lars Lagerbäck og Heimir Hallgrimsson byttet ut offensive spillere og satte innpå både midtbanemenn og midtstoppere.

Men 2. omgang fortonet seg som powerplay i ishockey. Dødsslitne islendinger feide ballen unna, men Østerrike kom i bølger om igjen og om igjen.

Etter 60 minutter scoret Schöpf, og etter det var det ett lag på banen. Det laget var ikke islandsk.

Men østerrikerne hadde verken flaks eller evner nok til å score på Hannes Halldorsson, og på overtiden av overtiden kontret Island. Innbytter Arnor Traustason scoret seiersmålet.

Les også

Sævarsson knust etter selvmålet: - Føles ikke så bra

Les også

Island ga alt og tapte det meste

Målet som betyr at landet som om mulig dyrker engelsk fotball mer enn oss nordmenn, nå får nettopp England i 8-delsfinalen…

— Alle skjønner at Island må gjøre en perfekt kamp dersom vi skal gå videre på bekostning av England. Selv med en perfekt kamp, kan vi tape. Vi har kanskje den fordelen at vi kan det meste om det engelske laget, mens de kanskje ikke vet så mye om oss, sa landslagssjef Heimir Hallgrimsson etter seieren.

Publisert