Kunstscoring av Ranheim-unggutt

Ranheim tok årets første borteseier mot Åsane i Bergen.

KJEMPESCORING: Aslak Fonn Witry (skjult i mengden) avgjorde for Ranheim mot Åsane.
  • Marius Dahl
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Aslak Fonn Witry ble veid og funnet for lett for Rosenborg, men er på vei til å slå gjennom i 1.divisjon.

Den 1996-fødte backen ble matchvinner da Ranheim slo Åsane 1-0 på bortebane i ettermiddag og dermed tok sin andre seier på rad etter forrige ukes 2-1-seier over Hødd på hjemmebane.

Kampens eneste scoring kom etter 23 minutter av en kjedelig første omgang preget av grått bergensvær og en elendig matte som fjernet all håp om finspill. Plutselig var derimot Fonn Witry et øyeblikk i en helt annen liga.

Etter at Torgil Gjertsen og Robert Stene hadde varmet opp Åsanes bakre rekker var det nemlig Ranheim-backen som fikk uttelling for blåtrøyene. Han dro seg forbi Ueland og banket ballen i krysset fra hjørnet av 16-meteren. En aldeles nydelig scoring av 19-åringen.

Les også

Trondheims-Ørn hadde marginene mot seg i knepent tap

Les også

Solskjærs Molde opp i ryggen på Rosenborg etter to superbytter

Da var det bare å skru ned tempoet resten av det som utartet seg til en å bli en kjedelig første omgang der trønderne slapp hjemmelaget til få — om noen - målsjanser.

Tre minutter etter pause skapte Åsane sin første mulighet i kampen, da Senai Hagos dro seg fri ute på høyresiden. Hagos skjøt likevel utenfor målet til Even Barli.

Tendensene for muligheter var nå til stede og like etter haddeGeir André Herrem hadde en strålende mulighet til å utlikne. Spissen kom til avslutning med et hardt skudd fra langt hold, men Barli var fint med og holdt buret rent med en god redning.

STERK BORTESEIER: Ranheim vant mot Åsane i Bergen.

To minutter senere var det Kristoffer Løkberg sin tur til å teste skuddfoten, men også hans forsøk fra rundt 18 meter ble slått utenfor av Åsane-keeperen. Hjemmelaget kjørte mer utover i omgangen og tjue minutter før full tid kom kampens beste mulighet. Herrem fikk på ny sjansen etter et innlegg fra høyresiden og passerte fint Karl Morten Eek og klemte til fra kloss hold. Skuddet suste forbi målet til Barli og da begynte håpet å svinne for Åsane-gjengen.

I sluttminuttene bølget spillet frem og tilbake uten at hjemmelaget klarte å true Ranheim med sjanser av samme format som tidligere i omgangen. Robert Stene fikk to fine muligheter til å punktere. Først etter 87 minutter med et skudd utenfor fra åtte meter, deretter på overtid da målsniken kom mutters alene med keeper.

Åsanes Stian Nygard la trønderen i bakken i stedet og fikk fortjent direkte rødt kort. Da kunne Ranheim-benken slippe jubelen løs for årets første borteseier.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Mesterligaplassen i fare for Arsenal etter poengtap

  1. Fotball 1. div
  2. Åsane Fotball
  3. Ranheim IL
BT anbefaler

I fjor ville mannen ha sønnen (7) til Norge. Nå er han siktet for å ha mishandlet ham.

Da faren møtte i retten i fjor, fortalte han at sønnen bodde i et annet land.

LES SAKEN