Stord-treneren: - Selvsagt går vi for pokalen nå

Stords håndballherrer er bare to kamper unna finalespill i Challenge Cup. — Vi akter å gå hele veien, lover Jesper Holm.

LETT. Stord tok seg til semifinale i Challenge Cup på enkleste vis da de møtte israelske Ramat Hashron lørdag ettermiddag. Oscar Kihlstedt (i hvitt) tok ansvar som playmaker i Henrik Knudsens skadefravær. Foto: Ørjan Deisz

  • Trond Sandvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ramat Hashron-Stord 26–24 (sammenlagt 52-60)

Stord-treneren har hatt mange tunge stunder i det hjemlige seriespillet denne sesongen. Med nedrykk som en nådeløs realitet dersom alt går imot sunnhordlendingene i siste serierunde kommende onsdag.

Internasjonalt har derimot vestlendingene levert varene, med stadige klyv i Challenge Cup. Nå er Holms gutter semifinaleklare, med borte— og hjemmekamp mot portugisiske Liberty Seguros ventende i april. Hvorfor E-cupen har vært en suksess, og den hjemlige serien en fiasko, forklarer Holm på denne måten:

- E-cup motiverer

— Delvis har det med motstanderne å gjøre. Det bosniske laget vi møtte i 16-delsfinalen hadde neppe fått plass i vår hjemlige serie. Så møtte vi serbiske Radnicki i kvart'en, et lag som undervurderte oss i første kamp. For dem ble det for mye å ta igjen ni mål i returoppgjøret. Og hva denne helgens motstander angår, var ikke heller ikke det all verdens utfordrer.

Dansken peker også på E-cup som «en boost» for spillerne. Deltakelse ute i Europa får hans menn til å våkne.

— Et tredje moment er vår egen form. Etter jul har vi stadig tatt nye steg, vi er blitt et langt bedre lag enn slik vi fremsto under høstsesongen. Derfor har jeg tro på at vi vinner mot Drammen til uken – og på den måten også sikrer oss en sluttspillplass. I tillegg skal vi stå skikkelig opp mot portugiserne i E-cupen. Det er på tide at et norsk herrelag går helt til topps igjen. Drammen var vel det siste laget som klarte det for 10–15 år siden, anslår Holm. Han husker rett lag, men faktum er at vi må hele 19 sesonger tilbake i tid for å finne DHK på seierspodiet. Da vant Glenn Solberg & Co City Cup, noe tilsvarende dagens Challenge Cup.

Fred og fordragelighet

Etter en kamp fylt av ukvemsord, krangling, knyttneveslag, hekting, flust av utvisninger og to røde kort fredag kveld, ble lørdagens affære i Stord Sportssenter nærmest «Handshake for Peace». Spillerne og lederne på Ramat Hashron var knapt nok til å kjenne igjen, trusler og aggressivitet var byttet ut med smil og langt mer respekt for både motstandere og dommere.

— Jeg har sjelden som EHF-delegat opplevd et så aggressivt og ufint lag. Derfor har jeg hatt samtaler med dommerne foran returoppgjøret – med det som mål å lose kampen trygt igjennom uten episoder som de vi fikk fredag, sa danske Finn Østerballe til Bergens Tidende før lørdagens oppgjør.

Han fikk sitt ønske oppfylt. Knapt en utvisning, knapt en kommentar fra laglederbenkene. Hissigst var faktisk Jesper Holm. Med adresse de latviske dommerne. Men Stord-treneren fikk det som han ville, avansementet ble sikret uten særlig anstrengelse. Nøkkelspillere fikk seg lange pauser på benken – og kvaliteten ble deretter. Nå er det onsdagen som gjelder.

Mål for Stord: Morten Christensen 4, Christian Spanne 4, Inge Aas Eriksen 3, Jesper Traberg 3, Thor Egil Vaage 2, Sindre Totland 2, Bostjan Kavas 2, Ingemar Olsson 2, Oscar Kihlstedt 2. Toppscorer hos israelske Ramat Hashron: serbiske Obrad Radulovic med hele 14 fulltreffere.

Publisert
  1. Håndball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Skandalekamp på Stord: Landslagsspiller hevder han ble drapstruet

BT anbefaler

Kamelen har store planer: – Mange tror at jeg bare er en drittsekk og en idiotfyr

Den kontroversielle rapartisten Kamelen gjør sin første konsert siden pandemien startet.

LES SAKEN