Solskjær sa nei til Molde

<p>Blir i Manchester United så lenge Alex Ferguson er der.</p>

Ole Gunnar Solskjær tilbake i Molde torsdag kveld.
Ole Gunnar Solskjær tilbake i Molde torsdag kveld.
  • Vegard Flemmen Vaagbø
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter Eliteserien:

Ole Gunnar Solskjær (37) takket i går nei til å bli ny trener i MFK. Men spisslegenden holder døra nær sagt vidåpen for en jobb i klubben i framtida.

Solskjær møtte direktør Tarje Nordstrand Jacobsen på Aker stadion i går kveld.

Der ble den ledige jobben som hovedtrener i MFK diskutert etter at Solskjær i forrige uke sa til TV 2 at han ville høre på MFK hvis de var interesserte.

Derfor møttes han og Nordstrand Jacobsen på Aker stadion i går kveld. Men med et annet resultat enn det mange MFK-fans nok har håpet på.

– Jeg og Tarje har snakket sammen, og det klubben har på gang her høres veldig spennende ut, men det er uaktuelt for meg nå, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Ville legge ballen død

Han tok seg tid til en liten halvtime sammen med Romsdals Budstikke for å stoppe videre spekulasjoner.

– Det har vært mye spekulasjoner etter at jeg kjøpte meg hus i Kristiansund og sa jeg ville snakke med MFK hvis de var interesserte. Derfor snakket vi på telefon, og jeg syns det er greit å få det gjort unna. Men nå har jeg jobb i Manchester United og derfor har jeg bedt MFK om forståelse for det. Dette er ikke aktuelt nå.

– Hvor mye betyr det at Sir Alex Ferguson fortsatt er din sjef i England?

– Jobben min der er avhengig av ham, for å si det slik. Hadde ikke han vært manager i United nå, så hadde ikke jeg vært der heller. Vi har et veldig godt forhold, og jeg trives veldig godt med å jobbe under ham. Jeg blir der så lenge Sjefen er der, det er det som er plana, sier Solskjær.

(Artikkelen fortsetter)

Avskjeden: Ole Gunnar Solskjær hadde ikke blitt Manchester United-spiller uten hjelpen fra Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten. Solskjær erkjenner at han skylder både MFK og Røkke for at karrieren ble slik den ble. (Foto: Arkiv)

Fristes av MFK

Han kommer uansett til å fullføre sesongen i Manchester, men er klar på at han ikke kan forbli reservelagstrener «til evig tid».

– Nei, det kan jeg ikke, og det har jeg også sagt til Sjefen. Jeg er fast ansatt i klubben, men i utgangspunktet så gjør jeg ferdig sesongen i Manchester og så blir vi der minst til sommeren.

– Hva er det med MFK som gjør det til en fristende klubb å trene?

– Det er selvfølgelig fristende fordi jeg har spilt her. Jeg vet hvor entusiastisk publikum er her, og hvor mye fotball betyr for dem. Jeg er lokal, har tilhørighet her, og kommer helt sikkert til å flytte hjem til Kristiansund. Da er det ikke lang vei hit.

– Hva tenker du om en jobb her i framtida?

– Jeg har sagt at de må vurdere meg neste gang. Finner de en trener som de nå blir veldig godt fornøyde med, så er det ikke bare på ringe på døra her og si jeg vil ha jobb. Men vi holder helt sikkert kontakten framover, og klubben tar det helt sikkert ikke ille opp at jeg sier nei nå.

Vil jobbe i England

Han erkjenner at timing er viktig i fotball, men tviler ikke på at nye sjanser byr seg.

– Slik er det i fotball, men finner ikke MFK den rette mannen nå, og jeg flytter hjem, så kan de jo kvitte seg med han, fleiper Solskjær og ler.

– Når du forlater United, hvilket nivå sikter du deg inn på? Er ikke MFK et hakk for lavt?

– Jeg har lyst til å være manager i England, selvfølgelig. Jeg ønsker å bli manager i Manchester United, også, men du går ikke fra å være reservetrener til å bli hovedtrener der – det skjer nesten bare i Barcelona. Jeg må forlate United på et tidspunkt, og jeg har ambisjoner, men så må det balanseres med familielivet.

Takker MFK og Røkke

Solskjær en svært lojal person. noe som også er grunn til at han står ved siden av Ferguson uansett.

Men han føler også at han «skylder» Kjell Inge Røkke og MFK en stor takk for at karrieren ble slik den til slutt ble.

– I fotball blir det jo slik at du får følelser for enkelte personer. At Kjell Inge stilte, ikke en gang med sitt eget fly – for det var på service – men med et innleid privatfly for å hjelpe meg til England, teller helt klart inn. Jeg har lojalitet til Manchester United og «Fergie», men jeg skylder også til Kjell Inge og klubben.

– Var det vanskeligere å si nei til MFK enn da Rosenborg, Brann eller landslaget var interesserte?

– For å si det slik: Det er mye større sjanse for at det blir MFK en gang i framtida, enn at det blir noe annet. Det er lettere å kjøre til Molde enn til Bergen eller Trondheim, sier Solskjær.

Farvel igjen

På steinmuren utenfor Aker Stadion er høsttemperaturen behagelig mild.

Solskjær trives definitivt godt på hjemlige trakter, men «alle» i Molde som hadde håpet den tidligere MFK-spissen – som sjarmerte en hel by i senk på et drøyt år – skulle bli klubbens nye trener, må vente enda litt før han kommer tilbake igjen.

– Men det var dumt det var så fint vær, da, for jeg blir jo veldig fristet av dette, sier Solskjær.

Han smiler og vi sier farvel for denne gang. Kanskje sier vi velkommen neste gang?

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk