- Jeg har mye å takke Martin Andresen for

<p>Mohammed Abdellaoue er blitt en «hit» i Tyskland.</p>

Mohammed Abdellaoue må trolig vike plass for John Carew på topp mot Kypros, men kan bli en joker i Norges kamp for tre poeng.
  • Håvard Karlsen
Publisert Publisert
  • Samleside: Siste nytt om landslaget
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

LARNACA, KYPROS: — Jeg er godt fornøyd med fire scoringer på syv kamper. Jeg føler at spillet blir bedre og bedre i Hannover. Jeg har fortsatt i en prosess hvor jeg lærer lagkameratene å kjenne, så jeg føler at det er mer inne. Jeg ser frem mot fortsettelsen, sier Moa.

24-åringen smiler godt. Det er tydelig at han stortrives. Ikke bare med tilværelsen i Tyskland , men også det faktum at han har fått en viktig rolle på landslaget.

Han starter riktignok ikke i morgen, men den tidligere Skeid-spilleren kan avgjøre kamper, og ikke minst score mål.

Det har han vist i eliteserien. Og det viser han nå i tysk Bundesliga.

— Jeg har begynt bra, men nå er alt opp til meg selv. Jeg har fortsatt mye å bevise, men må bare stå på videre. Jeg har alltid hatt stor tro på meg selv, og det får jeg igjen for nå, sier Moa.

(Artikkelen fortsetter)

Moa har skutt Hannover til tredjeplass i Bundesliga. (Foto: Digitalsport)

Tillit i Hannover

Han ble matchvinner mot Island i den første EM-kvalifiseringskampen. Det er så langt hans eneste mål på åtte landskamper. I VIF fikk han 15 mål i år før han ble solgt til Hannover (han er med det fortsatt toppscorer i eliteserien). I tysk fotball fikk han tillitt fra første sekund.. Og han har levert.

— Det har betydd mye at jeg fikk tillitt med en gang. Hannover har er bra trener, som har fulgt meg i en lengre periode. Det at jeg fikk spilletid med en gang har gjort at jeg har fått masse selvtillit , sier Moa, og legger til at han stortrives.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Moa kan fortsatt bli toppscorer i Norge

Moa: — Ivers for gammel til å bli toppscorer

For tre sesonger siden spilte 24-åringen 1. divisjonsfotball med Skeid. Han ble toppscorer med ti mål for klubben i 2007, men Oslo-laget rykket ned. Siden gikk han til Vålerenga. 13. april 2008 fikk han sitt store gjennombrudd i eliteserien da han scoret to mål mot Lillestrøm på Åråsen.

— Jeg har vært målbevisst hele tiden, men jeg har mye å takke Skeid og Vålerenga for. Der fikk jeg tid til å utvikle meg. I Skeid fikk jeg tillit, og debuterte i 1. divisjon da jeg var 17 år. I VIF tok jeg nye steg, og jeg har mye å takke Martin Andresen og Kaz Sokolowski for, spesielt den siste sesongen min i eliteserien, forklarer Moa.

Statistikksenter Bundesliga:

Kan ikke språket

24-åringen har fortsatt ikke begynt på noe tyskkurs, men det å ikke kunne språket har ikke forårsaken vanskeligheter så langt.

— De fleste snakker engelsk, så det har ikke vært noe stort problem. Jeg skal komme i gang med kurset når jeg kommer tilbake fra landslagssamlingen, sier Moa og smiler.

Mange stusset over at Moa bestemte seg for å gå til Bundesliga og Hannover. Men han angrer ikke et sekund.

— Dette er en av de største ligaene i verden, og jeg møter verdensstjerner hver eneste uke. At folk ikke kjenner så mye til tysk fotball har mye med dekningen å gjøre. Dette er en vanvittig god liga, og jeg tror jeg kan utvikle meg mye her, sier han.

(Artikkelen fortsetter)

Martin Andresen har løftet Vålerenga og Moa. (Foto: Scanpix)

Godt Hannover-lag

Moa forklarer at det ikke er store forskjeller på treningsmengden kontra tiden i VIF.

— Det er mye likt, men her går det mye på at spillerne skal holde på ballen, og spille underholdende fotball. Det er også mer ballbesittende fotball her. Tempoet er høyt, og som spiss så kommer man til færre sjanser. Det gjelder å utnytte de få mulighetene man får , sier han.

Hannover har overrasket stort i sesonginnledningen. I fjor endte laget på en 15. plass i Bundesliga. Denne sesongen har laget åpnet på en imponerende måte, og ligger på 3. plass etter syv runder.

— Vi har mange gode spillere, og det overrasker meg ikke at vi henger med der oppe, sier Moa.

- Kan det bli spill i Europa neste sesong, tror du?

— Muligheten er det, men det blir tøft. Vi har et ungt lag, så det er vanskelig å si. Til nå, så har det sett bra ut, sier Moa.

Klar til å bidra

24-åringen uttalte tidligere i uken av John Carew er det soleklare førstevalget på topp for Norge, dersom han er skadefri.

— Jeg er klar for å bidra, uansett om jeg starter eller kommer inn, sier Moa.

Selv om Egil «Drillo» Olsen trolig velger å ta Moa starte på benken i morgen, skryter han av innsatsen til Moa etter overgangen til Tyskland.

— Han har gjort det bra så langt. Han har hatt en solid sesonginnledning for Hannover, og det ser veldig bra ut med tanke på fortsettelsen, sier Drillo.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Steffen Iversen gir seg

  2. Norges lag er allerede klart

  3. Moa: - Iversen er blitt for gammel

  4. Drillos dilemma &ndash; igjen

  5. Landslagsstjernen ingen i Bergen vet hvem er

  6. Meningsmåling: Halve Norge tror på EM

  1. Herrelandslaget fotball
BT anbefaler

Se Ballspark etter Stabæk-Brann

Se Ballsparks TV-sending og send inn dine spørsmål til gjengen i studio.

LES SAKEN