Kapteinen har finaleplanen klar

Litt skuffet over at Stefan Strandbergs straffemål ble utlignet langt, langt på overtid, har de norske U21-heltene allerede planen klar for hvordan semifinale skal bli til finale.

Publisert:

HAR EN PLAN: Stefan Strandberg tror på seier uansett om det blir Nederland eller Spania som blir motstander. Foto: Erlend Aas - NTB SCANPIX

NORGE U21 — ITALIA U21 1-1

TEL AVIV: At tirsdagens siste gruppespillskamp mot Italia endte 1-1, var nesten ikke til å begripe. Norge hadde knapt en målsjanse før Stefan Strandberg satte et straffespark i mål sekunder før slutt. Da hadde Italia kjørt kampen nesten i 90 minutter og skapt et lass av sjanser. Men Norge begynner å ligne et mesterskapslag, og mesterskapslag hangler seg videre.

- Det er en god egenskap å ikke tape slike kamper selv om vi slet i perioder. Det kjennetegner vel gode lag det, sier Stefan Johansen og gliser.

Norge har allerede sikret seg bronse, og kopiert Nils Johans Sembs prestasjon med U21-landslaget i 1998. ## Ni endringer på laget

Hele ni endringer gjorde Tor Ole Skullerud på laget før Italia-kampen. Kun Thomas Rogne og Håvard Nielsen var igjen fra 3-1-seieren over England. Alle de fire som sluttet seg til EM-troppen kom til Israel lørdag fra A-landslagets samling i Albania startet kampen.

Det kan bli viktig for Norge når de på lørdag møter enten Nederland eller Spania i semifinalen. Bronsen er allerede sikret etter at 2. plassen i gruppen ble sikret i går. Israel slo også England i den andre kampen, uten at det fikk noen innvirkning på sluttstillingen i gruppen. England reiser hjem i skam, Norge forbereder seg på å vinne en semifinale.

- Da må vi være ekstremt lojale og ta jobben og legge ned alt det tunge arbeidet for kompisene våre. Vi kan ikke jukse en meter i det vi gjør, sier kaptein Stefan Strandberg.

Han scoret da Norge fikk straffe rett før slutt. Men like etter, på overtid, klarte Italia å utligne etter klabb og babb bak hos Norge.

— Selvfølgelig veldig surt der og da, men da klarer vi å riste av oss. Vi er i en semifinale, det er det viktigste, det var det som var målet, sier Strandberg.

Wolff: - Må ha troen

I og med at det ikke spilles noen bronsefinale får de norske pillerne uansett med seg edelt metall hjem til Norge. Men oppskriften på å få med seg mer er ikke så vanskelig:

— Vi må ta med oss innsatsen vi alltid legger for dagen, skape sjanser og sette de vi får, sier Jo Inge Berget.

- Vi må gå på banen og tro på at vi kan vinne kampen. Spille vårt spill. Men vi må bli bedre med ball. Vi må holde mer i den, det blir for tungt å bare springe etter den, sier Magnus Wolff Eikrem.

— Vi må få til å spille vårt eget spill selv om motstanden kanskje er enda bedre enn i dag. Og selvsagt sette de sjansene vi får, sier Marcus Pedersen.

Spissen hvilte mot Italia, Joshua King fikk sjansen.

— Det blir viktig at vi får restituert godt nå. Og så tror jeg ikke vi skal tenke så mye på den semifinalen. Vi må prøve å koble av og tenke på noe annet frem til kampen. Guttene er glad i stranden, så vi får kose oss litt, sier King og ler.

Tor Ole Skullerud er glad for å ha tangert Sembs bronse fra 1998. Men han vet det bor enda mer i laget enn å bare ta seg til semifinale. Har Norge en topp dag og har marginer med og får flyt, kan de stå i mot både Nederland og Spania.

— Men da må vi få strammet opp laget og ta bnedre vare på ballen når vi får den. Vi skapte ikke all verden i dag, vi ble løpende mye uten ball, det må vi prøve å rette på, sier Skullerud.

Stolt Semb

Norges første avslutning på mål kom etter 40 minutter. Valon Berishas skudd trillet over dødlinjen helt ufarlig. En god Arild Østbø vartet opp med et par ålreite redninger før hvilen i sin EM-debut. Ørjan Håskjold Nyland ble også hvilt. Tilbake fra karantene hamret Vegar Eggen Hedenstad et frispark i tverrliggeren og over etter 65 minutter.

De siste minuttene kokte det ordentlig på Bloomfield stadion i bydelen Jaffa i Tel Aviv.

Toppfotballsjef satt på tribunen og fulgte oppgjøret slik han har gjort hele veien her i EM. Etter kampen vanket det skryt.

— Det var på tide med en ny bronse. Og det er så fortjent. Dette laget er helt vidunderlig. Det er et herlig lag å følge. De er blant de fire beste lagene i Europa. Men ser vi tilbake var den 2-2-coringen til Harmeet Singh mot Israel utrolig viktig, ettersom Israel slo England. Jeg er utrolig stolt på vegne av laget, sier Semb.

Norges semifinalemotstander blir klar onsdag kveld når Nederland og Spania møtes i siste gruppespillskamp. Uansett hvem av det blir, må de slås om det skal bli finale.

Publisert: