Warholm skal løpe 400 meter flatt – tenker på europarekorden

TOKYO (VG) Etter OL-gull og knusing av egen verdensrekord på 400 meter hekk skal Karsten Warholm (25) at han skal løpe 400 meter uten hekker i Diamond League. Han innrømmer at han har europarekorden i tankene.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Warholm avslører på onsdagens pressetreff at han også tenker litt på å løpe 800 meter.

– Men det vil kreve mye trening.

EM-gull, VM-gull, verdensrekord (45,94) og nå OL-gull: Etter tirsdagens gull-løp på Olympiastadion i Tokyo har Karsten Warholm vunnet alt som vinnes kan favorittgrenen 400 meter hekk.

I kjølvannet av det utrolige løpet bekreftet trener Leif Olav Alnes at eleven i neste Diamond League-stevne, i Lausanne den 26. august, skal løpe 400 meter flatt – altså uten hekker.

Når VG spør om han satser på å slå europarekorden, svarer han:

– Det er i bakhodet der. Det begynner å bli en mosegrodd rekord, uten at den nødvendigvis er sammenlignbar med verdensrekorden.

– Jeg har et mål om å løpe fort på 400 meter flatt.

Les også

Friidrettsprofilen Thor Helland (84) er død

Thomas Schönlebe fra det tidligere DDR løp på 44,33 i VM i 1987. Den europarekorden står nemlig fortsatt.

– Jeg vet hva han er god for. Han er bra på det også, sier Alnes om 400 meter flatt.

– Jeg har forbedret hurtigheten enormt siden i fjor, sier Warholm.

– Det er nok en søken etter å alltid teste seg og finne noe nytt som gjør at han nå vil teste en annen konkurransegren, sier tidligere norgesrekordholder på 400m flatt, Quincy Douglas, til VG.

Han hadde norgesrekorden på 400 meter flatt med 46,11, før Karsten Warholm overtok den med 44,87 i 2017. Warholms gull-løp i Tokyo på 45,94 var bedre enn Douglas’ gamle rekord på 400 meter flatt – og i motsetning til Douglas, løp Warholm over ti hekker på veien.

HAKESLEPP: Verken Warholm eller konkurrentene kunne fatte hva de så når stoppeklokken viste ulsteinvikerens vinnertid 45,94.

I verdenstoppen - også uten hekker

Både Douglas, som selv hadde Warholms trener Leif Olav Alnes når han drev aktivt, og tidligere norgesrekordholder på kvinnesiden på 400 meter flatt, Line Kloster, tror Warholm også vil være i verdenstoppen når han løper uten hekker.

– Er du en veldig god teknisk 400 meter-hekkeløper, noe Warholm er, så løper du 400 meter flatt på 2.5 til 3 sekunder mindre, sier Kloster og fortsetter regnestykket:

– Dersom du tar den tiden han løp under OL-finalen og fjerner de 2,5 sekundene, så er du godt innenfor topp 3 i verden på 400 meter flatt i år. Jeg tipper det bare er å glede seg til det løpet på 400 meter, sier Kloster til VG.

– Det blir utrolig spennende om han løper det Diamond League-stevnet mot de beste løperne i den grenen. Da vil vi få en ordentlig pekepinn på hvor han står, sier Douglas til VG.

Forsøkt tidligere

Warholm forsøkte 400 meter flatt i Berlin-EM for tre år siden, men «doblet» sammen med 400 meter hekk og var tom for krefter i finalen. Det endte med sisteplass.

Trener Alnes er imidlertid ikke i tvil om elevens ferdigheter på distansen.

– Han er bra på det, sa Alnes etter tirsdagens gullbragd.

– Jeg tenker det kan bli fint. Det gleder jeg meg til, sa Warholm til VG konfrontert med Alnes’ uttalelse.

Publisert: