Vill tribunejubel fra Haaland da Sancho sikret viktig Dortmund-seier

(Borussia Dortmund – RB Leipzig 3–2) Borussia Dortmund så ut til å snuble hjemme mot RB Leipzig etter å ha gitt fra seg en tomålsledelse, men like før slutt sørget Jadon Sancho for en svært viktig seier.

 • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert Publisert

Mens Alexander Sørloth (25) ble sittende på benken for RB Leipzig gjennom hele kampen, var Erling Braut Haaland (20) henvist til tribunen.

Nordmannen var for andre kamp på rad ikke i troppen for Borussia Dortmund, etter muskelskaden han pådro seg i kampen mot Wolfsburg for to uker siden.

Der fikk han se en spennende kamp med intet mindre enn fem mål.

Marco Reus sendte hjemmelaget i ledelsen i den første omgangen, mens Jadon Sancho la på til 2–0 i starten av den andre omgangen. Men så snudde kampen.

Lukas Klostermann headet inn reduseringen fra et hjørnespark etter 62 minutter og et kvarter før slutt utlignet Dani Olmo etter en fin kontring.

Men de tre poengene gikk til Dortmund, etter at Sancho satte inn kampens siste scoring tre minutter før full tid.

Da slapp også Erling Braut Haaland jubelen løs og TV-kameraene fant nordmannen, som på tribunen jublet engasjert for den viktige seieren sammen med blant andre Jude Bellingham.

PÅ TRIBUNEN: Erling Braut Haaland var fornøyd med kampens avgjørende scoring.

– Vi har fremdeles mye å spille for. Det er veldig tett mellom tredje- og femteplass. Hver kamp betyr noe, og jeg vet hvor mye det betyr for fansen og for spillerne å være kvalifisert til Champions League. Det er der Borussia Dortmund bør være, sier Jadon Sancho i et intervju vist på V Sport 1 etter kampen.

Borussia Dortmund og RB Leipzig møtes igjen i den tyske cupfinalen på torsdag.

– Vi vet at det vil bli en vanskelig kamp. Som du så i dag, så var det jevnt helt til slutten i dag. Forhåpentligvis er Erling tilbake, for han er en veldig viktig spiller for oss og han elsker alltid å score mål. Forhåpentligvis er han tilbake, og jeg håper jeg og ham kan kombinere igjen, for jeg savner ham, sier Sancho.

RADARPAR: Jadon Sancho og Erling Braut Haaland på banen etter kampslutt.

Seieren betyr at Bayern München er seriemestere i Bundesliga. Den gjør også at Borussia Dortmund klatrer opp til fjerdeplass, en plass som vil gi plass i neste sesongs Champions League.

Med to serierunder igjen er Dortmund to poeng bak Wolfsburg på tredjeplass. Eintracht Frankfurt er to poeng bak Dortmund, men har også én kamp til gode.

Publisert
 1. Jadon Sancho
 2. Borussia Dortmund
 3. Erling Braut Haaland
 4. Alexander Sørloth
 5. Fotball
BT anbefaler

Mannen som ble funnet død i Loddefjord, var savnet 24-åring

Det opplyser politiet i en pressemelding.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Åpner for ekstra drop-in for 12–15-åringer

 2. KrF-lederen skrev han hadde bo­utgifter hos foreldrene. Men han betalte ikke en krone.

 3. – Jeg tror på hans forklaring. At det rett og slett gikk i glemmeboken.

 4. Aldri regn, aldri kaldt. Møt seniorene som har rigget seg for «all inclusive»-alderdom.

 5. Christian og døtrene nekta å snu etter tre timar i kø. Til slutt gav kommunen etter.

 6. Dette fant de like ved Bryggen. – Burde ikke være nødvendig.