Haaland med lekker detalj og assist i viktig Dortmund-seier

(Stuttgart – Borussia Dortmund 2–3) Erling Braut Haaland må stadig vente på sitt 50. mål for Dortmund, men kunne juble for en viktig seier borte mot Stuttgart.

 • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert Publisert

Braut Haaland har ikke scoret siden Bundesliga-kampen mot Köln før landslagspausen, men som mot Manchester City i midtuken spilte han en viktig rolle i forkant av målene for Borussia Dortmund.

Nordmannen viste overblikk da han hoppet over ballen og gjorde at Marco Reus enkelt kunne bredside Dortmund opp i en 2–1-ledelse. Haaland var igjen sentral med den målgivende pasningen da Ansgar Knauff satte inn 3–2 med et lekkert skudd ti minutter før slutt.

Scoringen var 19 år gamle Knauffs første for Dortmund og sørget for borteseier mot Stuttgart.

Les også

Sørloth i storform: Scoret to mot Werder Bremen

Braut Haaland fikk en stor mulighet midt i den andre omgangen, men sendte skuddet fra 15 meter over mål. På overtid var han nær ved å komme seg alene gjennom, men fikk en litt for dårlig berøring og ble løpt opp. Nordmannen har nå totalt seks kamper uten mål på rad - tre for Borussia Dortmund og tre for det norske landslaget.

Selv om det ikke ble scoring, markerte Haaland seg med sesongens raskeste topphastighet i Bundesliga ifølge en grafikk vist under kampen.

Nordmannen ble målt til 36,04 kilometer i timen, noe som er 0,07 km/t raskere enn Marcus Thuram. Alphonso Davies (35,95 km/t), Kingsley Coman (35,68 km/t) og Rabbi Matondo (35,66 km/t) på plassene bak.

JAKTER MÅL NUMMER 50: Erling Braut Haaland har scoret 49 mål på 52 kamper for Borussia Dortmund. Foto: CHRISTIAN KASPAR-BARTKE / POOL / GETTY IMAGES POOL

Etter tapet mot Eintracht Frankfurt i forrige serierunde, trengte Borussia Dortmund en seier borte mot Stuttgart for å henge med i kampen om en topp fire-plassering.

Tidligere lørdag vant Eintracht Frankfurt 4–3 hjemme mot Wolfsburg og Dortmund var dermed ti poeng bak, med én kamp mindre spilt, før avspark i kampen mot Stuttgart.

Der var det også Stuttgart som kom best i gang og gikk til pause med en 1–0-ledelse etter en utsøkt heading fra Sasa Kalajdzic. I den andre omgangen snudde imidlertid Dortmund kampen i løpet av de første åtte minuttene.

Jude Bellingham utlignet først etter to minutter av den andre omgangen før Marco Reus sørget for at Dortmund var i ledelsen seks minutter senere.

Stuttgart kontret inn 2–2 med Daniel Didavi, men bare tre minutter senere var Dortmund tilbake i ledelsen etter det lekre skuddet fra Knauff.

Med seieren ligger Dortmund på femteplass, syv poeng bak Eintracht Frankfurt på den viktige fjerdeplassen med seks kamper igjen.

SEIER: Dortmund-spillerne jubler etter Knauffs scoring. Foto: KAI PFAFFENBACH / X00446

Publisert
 1. Erling Braut Haaland
 2. Borussia Dortmund
 3. Bundesliga
 4. Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Latviske «Anna» (45) sier hun ikke fikk lønn, men råtten mat. Sjefen var mangemillionær.

Latviske «Anna» (45) sier hun ikke fikk lønn, men råtten og utgått mat fra Rema 1000. Sjefen var mangemillionær.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Leaparken barnehage åpner igjen mandag

 2. – Et fordømt modig valg av Ingebrigtsen

 3. – Uansvarlig å oppfordre de unge til å «kline i buskene»

 4. – Familien fra England gledet seg til 17. mai. Men jeg glemte å gi en viktig beskjed.

 5. Hvem skal ha barna, og hvor langt kan de flytte? Ny lov kan endre reglene.

 6. – Du må lete med lupe for å finne lyspunktene