Bjørnsen slo tilbake mot kritikken: Nå lukter det OL for Norge

(Norge-Brasil 32–20) Kristian Bjørnsen (32) fikk kritikk for sitt VM-spill. Fredag kveld bidro han sterkt da Norge tok et langt kast mot OL-spill i Tokyo.

FLØY HØYT: Kristian Bjørnsen var god mot Brasil fredag kveld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Håndballherrene spiller denne helgen OL-kvalifisering i Montenegro, og fredagens oppgjør mot Brasil var på forhånd regnet som en nøkkelkamp.

Men etter en åpning som det var litt klister over, hevet Christian Berges menn seg og etterlot ingen tvil.

– Norge viser hvem som er best i denne puljen, fastslår Geir Oustorp som TV Norge-ekspert.

– Det er et stort skritt på vei mot OL, innrømmer vanligvis nøkterne Christian Berge på pressekonferansen.

Kristian Bjørnsen fikk gjennomgå av Viasat-eksperten Joachim Boldsen under VM i januar, men fredag kveld var kantspilleren i godt, gammelt slag. Han scoret fra kant, fra strek og på kontring.

– Jeg er revansjlysten etter et dårlig VM i Egypt. Det var en bra start på kvaliken både for meg og Norge, sier Bjørnsen på pressekonferansen etterpå.

På den andre siden viste også Magnus Jøndal (33) verdensklasse. Begge satte fem av seks skudd.

– Det er fint å se kantene til Norge tilbake på gammel standard, fastslår Geir Oustorp på TV Norge. Ut over i 2. omgang lot landslagssjef Berge de to kantstjernene hvile.

Selv la Bjørnsen ut denne tweeten etter VM:

Lørdag bør Norge gjøre kort prosess med Chile og dermed skal OL-billetten være klar. De to beste nasjonene er sikret deltagelse i sommerlekene. Søndag er Sør-Korea motstander.

Norge satser på å kvalifisere seg for herreturneringen i OL for første gang på 49 år.

En annen spiller som fikk noe kritikk under VM, var målvakten Torbjørn Bergerud. Fredag kveld var han stor mot brasilianerne og hadde en redningsprosent på nesten 50.

STORSPILTE: Torbjørn Bergerud ut i stjerne mot Brasil fredag kveld.

– Det føles deilig. Det var godt å få noen redninger. Det er deilig å stå bak dette forsvaret, sier Bergerud på TV Norge-sendingen.

– Torbjørn står en kanonmatch, fastslår Kristian Bjørnsen.

– Vi gjør en virkelig god kamp både offensivt og defensivt, sier landslagstrener Christian Berge.

Norge slet i starten, og det sto 10–10 midtveis i 1. omgang, men Norge spilte godt det siste kvarteret før pause og kunne gå til pause med 17–12. I 2. omgang benyttet Christian Berge muligheten til å teste ut 7 mot 6-spill og la flere spillere slippe til.

RIVER SEG FRI: Sander Sagosen river seg fri fra brasiliansk press i Montenegro.

Som i Egypt-VM storspilte Christian O’Sullivan. Verdensstjernen Sander Sagosen hadde ikke sin aller beste dag - men bidro som likevel sterkt, ikke minst som straffeskytter.

– 7 mot 6-spillet er noe vi skal ta med oss videre mot sterkere motstand, sier Sagosen på TV Norge. Dette er nytt i Norges verktøykasse.

Magnus Gullerud og Magnus Abelvik Rød var begge tilbake - etter å ha måttet stå over VM med skader. Magdeburg-spiller Gullerud hevet det norske forsvarsspillet, og Abelvik Rød likte å være tilbake.

Les også

Sagosen krever «knallhard VM-evaluering»: – For få spillere som presterer veldig bra

– Norge lykkes med alt, sier Ida Alstad som ekspert i TV Norge-studio etter kampen.

VM i Egypt i januar ble en skuffelse for Norge, som av mange ble regnet som mesterskapets største favoritter. Men det endte i skuffelse da Spania ble for sterke i kvartfinalen.

PS: På kvinnesiden har Norge vært på plass i syv av de åtte siste sommer-OL – og vunnet to gull. Herrene står fortsatt notert med én OL-deltagelse - i München i 1972.

Publisert: