Norris utfordrer kanonene: – De er ikke uslåelige

McLaren-fører Lando Norris (21) fikk ros av Lewis Hamilton (36) i Østerrikes Grand Prix og øyner mulighet for pallplassering sammenlagt.

FORAN KANONENE: Lando Norris startet foran begge Marcedes-førerne i Østerrike Grand Prix.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Lando Norris nevnes som et av de største talentene i den fartsfylte motorsporten. Under løpet i Østerrikes Grand Prix roste den regjerende verdensmesteren det unge talentet da han passerte han.

– Lando er en skikkelig bra fører, sa Lewis Hamilton over teamradioen.

Senere i løpet fikk Hamilton problemer med bilen og kjørte inn til en skuffende fjerdeplass, 46,5 sekunder bak nederlandske Max Verstappen som vant.

Norris endte på tredjeplass. Det er hans fjerde pallplass i karrieren.

På spørsmål fra motorsport.com om hvordan det var å konkurrere helt i front mot Red Bull og Mercedes er Norris tydelig i sitt svar:

– Det var tøft, det var ikke lett. Hele den første perioden synes jeg begge «Mercs»-bilene var raskere enn meg, noe som ikke var overraskende, men å holde følge så bra og så lenge som vi gjorde, var litt av en overraskelse, sier Norris og legger til:

– Det var som det var første gang jeg virkelig kjørte mot ham.

Han forteller at det duellen i Østerrike ga han muligheten for første gang til å virkelig se hvordan Hamilton kjører på nært hold.

GRATULASJON: Finske Valtteri Bottas gratulerte Lando Norris etter tredjeplassen i Østerrike.
Les også

Leclerc raste mot Pérez – Verstappen overlegen i Østerrike

– Du får lære hvordan han kjører og hvordan han konkurrerer – i tillegg til å lære av Valtteri og hvordan han tilnærmer seg ting – når det er tatt risikoer og slike ting, sier McLaren-føreren.

– Uansett hvor mye som jeg setter pris på de snille ordene, er det ikke slik at jeg kjørte perfekt, legger han til og refererer til Hamiltons kompliment over teamradioen.

Selv om Norris ikke rekker Hamilton opp til knærne i titler og seiere, er han ikke spesielt ydmyk når han analyserer verdensmesterens løp.

– Det var flere ganger han kjørte bredt ut av sving én eller gjorde feil i sving tre. De er ikke uslåelige. Du kommer dit hvor du har en bil som kan prestere og gjøre det bra, og da innser du at du har en sjanse mot dem, forteller Norris.

– Det er vanskelig å si før du faktisk kjører mot dem og ser hva bilen din er god for. Normalt er de altfor langt foran meg, så det var kult.

OMFAVNET: Lando Norris ble omfavnet av MvLaren-teamet etter målgang i Østerrike.
Les også

Dennis Hauger om Formel 1s superduell: – Dritkult

Norris ligger på fjerdeplass i sammendraget, tre poeng bak Perez. Under det siste løpet tok unggutten igjen syv poeng på Mexicaneren, noe som gjør at han kan kjøre seg inn i topp-tre i neste løp i England 18. juli.

– Det er en god følelse å kjøre mot ikke bare Lewis, men også Valtteri, Max og Sergio. Å være i den «gjengen» og si at vi kjemper for en pallplass er en veldig god følelse.

PS! Det er igjen 13 runder av årets Formel 1-sesong. Neste løp går i England 16. - 18. juli.

Publisert: