Asante på vei bort fra Start  

Stabæk trolig neste stoppested for Starts ghaneser.

Ernest Asante kan være den andre profilen som på kort tid er på vei bort fra Start. Klubbenhar nylig solgt Zlatko Tripic til Tyskland.

Fædrelandsvennen torsdag at Odd er i ferd med å hente Ernest Asante (26) fra Start. Det ble avkreftet av Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

Start skal en stund ha vært i forhandlinger med en norsk klubb om 26-åringen. Nå har Fædrelandsvennen fått bekreftet at Stabæk er interessert i Asante.

På spillerjakt

Søgne-mannen Inge André Olsen er sportslig leder i Stabæk. Han har uttalt til avisen Budstikka at bæringene er i ferd med å sikre seg flere spillere. En offensiv spiller er snart klar.

— Der forhandler vi om betingelser. Dette er en offensiv spiller, sier Olsen til avisen.

Klubben fra Bærum har penger å handle med, etter å ha solgt spissen Franck Boli til kinesisk fotball for et tosifret antall millioner kroner.

Ernest Asante vil ikke si noe om sin fremtid.

— Klubben sliter økonomisk, men jeg vet ikke hva som skjer nå. Dersom du kan tilgi meg, så ønsker jeg å holde meg vekk fra media, sa han til Fædrelandsvennen tidligere i uka.

Les også: Vindbjart knuste Start

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikk, skriver Even Øgrey Brandsdal i en sms til Fædrelandsvennen.

God uttelling

26-åringen har vært Starts mest effektive spiller målt mot spilletid de to siste årene. Han har 14 mål og 6 målgivende i 2013 og 2014. Om han går fra Start nå blir han den første spilleren som forlater klubben etter at det ble kjent at klubben må kutte 8-9 millioner kroner i kostnader.

Les også: "Mos" tilbake på laget

I januar solgte Start Zlatko Tripic til den tyske 2. Bundesligaklubben Greuther Fürth.

Inge André Olsen har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser torsdag.