Han er Norlings førstevalg

Verken Piotr Leciejewski eller nykommer Alex Horwath er Norlings førstevalg i buret akkurat nå.

Øystein Øvretveit er Branns førstevalg på keeperplass.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Etter at Piotr Leciejewski kom relativt utrent tilbake fra juleferien, har Brann hentet Alex Horwath fra svenske Ljungskile som en utfordrer til polakken. Men Brann har enda en keeper, og han har brukt juleferien eksepsjonelt godt.

— I fjor hadde vi en konkurransesituasjon som innebar at Piotr var nummer én. Bak ham hadde vi Øystein (Øvretveit) som var ung, trengte tid og var uerfaren - og dessuten Ådne (Nissestad) som var enda yngre, innleder Rikard Norling.

— I år har vi, foruten Piotr, Øystein som er ett år eldre, spilte tre kamper i fjor, har trent ekstremt hardt i vinter og har flyttet frem sine posisjoner tydelig. Skulle man gå etter hvordan det ser ut på trening i dag, er Øystein den som presterer best, sier Norling.

Han påpeker at annet - som erfaring og fartstid i klubben - også spiller inn på hvem som til slutt velges som førstekeeper. Piotr Leciejewski uttalte til bt.no i går at han hadde fått beskjed om at han stilte bak Alex Horwath i køen.

— Vi har fått inn en keeper som er kapabel til å være nummer én, men konkurransesituasjonen er slik at ingenting er skrevet i stein, understreker treneren.

Les også

Doddo-bloggen: De useriøse

— Fit og fin

Branns keepertrener Dan Riisnes er av samme oppfatning som hovedtreneren. Han berømmer Øvretveits ferie-trening:

— Hvis jeg skulle vurdert dem nå, ville Øystein ligget lengst fremme. Men det er fordi han ene keeperen kommer tilbake slik han gjør, og han andre har vi ikke sett før.

Riisnes medgir at han hadde sett for seg at Øvretveit i fjor kunne komme til å ta enda flere steg enn han faktisk gjorde. Nå har det imidlertid skjedd ting.

— Jeg trodde kanskje han skulle ha større progresjon io fjor, da fikk vi ham kanskje ikke dit vi ville. Men han har trent noe voldsomt og jobbet og stått på. Han er fit og fin. Hvis det ender med at kampen står mellom Alex og Piotr, må nok Øystein leies ut. Det er ingen vits for ham å spille i 3. divisjon.

Les også

Brann-keeperen kom overvektig fra ferie - ble degradert

Akkurat nå

Øystein Øvretveit leverte utmerkede fysiske tester til en keeper å være. Og han har hatt spillersamtale med Rikard Norling.

— Vi har hatt spillersamtaler. Han har sagt det, at akkurat nå er jeg førstekeeper.

— Hvordan reagerte du på den beskjeden?

— Jeg vet ikke om jeg var overrasket, men jeg kan ikke si at jeg hadde ventet det. Men slik oppkjøringen har startet, skal vi ikke se bort fra at jeg starter første seriekamp.

— Ja, du leder jo?

— Ja, jeg leder. Så gjelder det å fortsette.

Øvretveit sier han ble inspirert av løypemeldingen fra treneren.

— Det gir både selvtillit og motivasjon. Det er betryggende at om man jobber hardt, så får man sjansen. Det viser seg nå at jeg for øyeblikket ligger foran. Det er mye innsats som ligger bak.

Sotrastrilen forklarer fremgangen med noe så universelt og gammeldags som hardt arbeid.

— Det var kanskje ikke forventet heller at jeg skulle starte året såpass bra. Jeg har trent hardt og blitt sterkere, det viser seg at det har hjulpet.

Publisert: