Derfor ville Norling ha inn Udjus

Har lært av fjorårets keeperkrise.

SØRGER FOR AT KEEPERKRISEN UTEBLIR: Brann har fått kjenne på plutselige målvaktsproblemer de siste årene. Med Kenneth Udjus tilbake i Bergen bør ikke det bli tema i år. Her fra sist sørlendingen var i Brann.
  • Kim Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Keepersituasjonen i Brann har ikke vært så stabil som klubben kunne ha tenkt seg de siste årene. Av ulike årsaker har Piotr Leciejewski gjentatte ganger blitt satt ut av spill i løpet av vårsesongen.

I 2012 var både Leciejewski og Jørgen Mohus skadet, slik at Hannes Halldórsson ble hentet fra Island for å spille bare én kamp. Én kamp ble det også på juniormålvakt Ådne Nissestad i fjor, da Leciejewski var hjemme i Polen av private årsaker, mens Øystein Øvretveit var skadet. En helt fersk og uerfaren Nissestad fikk sjansen i selveste 16. mai-kampen mot Bodø/Glimt. Selv om 18-åringen ikke gjorde seg direkte bort, var ikke Glimts scoringer utakbare i kampen som Brann tapte 1-2. ## Har tatt lærdom

I år er Leciejewski igjen ute med skade, hvor lenge er uvisst. Alex Horwath og Markus Pettersen utgjør resten av keeperteamet, men sistnevnte er bare 16 år. Det er med dette i bakhodet Brann tirsdag jobbet på spreng og fikk inn Kenneth Udjus som nok en keeper i stallen.

— Skulle det hende noe med Alex, ville vi stå igjen veldig urutinert og hadde åpnet for noe som ikke ville vært korrekt, sier trener Rikard Norling.

— Dere tar lærdom av fjoråret?

— Ja, litegrann.

Starter ikke mot Fredrikstad

Udjus var ikke med da Brann trente i Sotrahallen onsdag formiddag, men slutter seg til laget skjærtorsdag. Norling beskriver sin nye sisteskanse slik:

— Han er god nok til å være i en konkurransesituasjon om førstekeeperplassen på alvor. Så har han erfaring og rutine til å bidra også som en støttespiller til en førstekeeper. Han har til og med vært en av de absolutt beste i eliteserien

— Er han aktuell for å spille allerede mot Fredrikstad?

— Nei, det vil jeg vel ikke si... Men jeg vil prate med ham først, det har jeg ikke gjort ennå.

Til brann.no uttalte Udjus seg slik om overgangen tirsdag kveld:

— Nå gleder jeg meg veldig til fortsettelsen. Målet er å trykke på i spillergruppen, og så tar treneren ut laget. Jeg ønsker å bidra til at Brann sikrer opprykk, sier Udjus.

Mens sørlendingen var østpå for å pakke sakene sine til bergensreturen, ledet Norling og assistenttrener Robert Hauge Brann gjennom en intensiv økt med mye spill.

— En jättefin økt, var konklusjonen fra svensken.

Brann trener hver dag gjennom hele påsken før seriestarten i Fredrikstad mandag.

— I dag var hensikten å spille ganske lenge. Torsdag blir det mer taktiske innslag. Vi forsøker å balansere opp, slik at vi verken gjør for mye eller for lite, sier Norling.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. «Når jeg tenker på Brann, er det ikke lenger krise og konflikt jeg tenker på»

  2. Udjus tilbake i Brann: - Fantastisk deilig

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Rikard Norling
  4. Kenneth Udjus
BT anbefaler

Sommeren er våt, og strømmen er dyr. Hvordan henger det sammen?

For deg som sliter med logikken i tomme vannmagasiner og skyhøye strømpriser, under alle regnbygene.

LES SAKEN