Derfor ville Norling ha inn Udjus

Har lært av fjorårets keeperkrise.

SØRGER FOR AT KEEPERKRISEN UTEBLIR: Brann har fått kjenne på plutselige målvaktsproblemer de siste årene. Med Kenneth Udjus tilbake i Bergen bør ikke det bli tema i år. Her fra sist sørlendingen var i Brann.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Keepersituasjonen i Brann har ikke vært så stabil som klubben kunne ha tenkt seg de siste årene. Av ulike årsaker har Piotr Leciejewski gjentatte ganger blitt satt ut av spill i løpet av vårsesongen.

I 2012 var både Leciejewski og Jørgen Mohus skadet, slik at Hannes Halldórsson ble hentet fra Island for å spille bare én kamp. Én kamp ble det også på juniormålvakt Ådne Nissestad i fjor, da Leciejewski var hjemme i Polen av private årsaker, mens Øystein Øvretveit var skadet. En helt fersk og uerfaren Nissestad fikk sjansen i selveste 16. mai-kampen mot Bodø/Glimt. Selv om 18-åringen ikke gjorde seg direkte bort, var ikke Glimts scoringer utakbare i kampen som Brann tapte 1-2. ## Har tatt lærdom

I år er Leciejewski igjen ute med skade, hvor lenge er uvisst. Alex Horwath og Markus Pettersen utgjør resten av keeperteamet, men sistnevnte er bare 16 år. Det er med dette i bakhodet Brann tirsdag jobbet på spreng og fikk inn Kenneth Udjus som nok en keeper i stallen.

— Skulle det hende noe med Alex, ville vi stå igjen veldig urutinert og hadde åpnet for noe som ikke ville vært korrekt, sier trener Rikard Norling.

— Dere tar lærdom av fjoråret?

— Ja, litegrann.

Starter ikke mot Fredrikstad

Udjus var ikke med da Brann trente i Sotrahallen onsdag formiddag, men slutter seg til laget skjærtorsdag. Norling beskriver sin nye sisteskanse slik:

— Han er god nok til å være i en konkurransesituasjon om førstekeeperplassen på alvor. Så har han erfaring og rutine til å bidra også som en støttespiller til en førstekeeper. Han har til og med vært en av de absolutt beste i eliteserien

— Er han aktuell for å spille allerede mot Fredrikstad?

— Nei, det vil jeg vel ikke si... Men jeg vil prate med ham først, det har jeg ikke gjort ennå.

Til brann.no uttalte Udjus seg slik om overgangen tirsdag kveld:

— Nå gleder jeg meg veldig til fortsettelsen. Målet er å trykke på i spillergruppen, og så tar treneren ut laget. Jeg ønsker å bidra til at Brann sikrer opprykk, sier Udjus.

Mens sørlendingen var østpå for å pakke sakene sine til bergensreturen, ledet Norling og assistenttrener Robert Hauge Brann gjennom en intensiv økt med mye spill.

— En jättefin økt, var konklusjonen fra svensken.

Brann trener hver dag gjennom hele påsken før seriestarten i Fredrikstad mandag.

— I dag var hensikten å spille ganske lenge. Torsdag blir det mer taktiske innslag. Vi forsøker å balansere opp, slik at vi verken gjør for mye eller for lite, sier Norling.

Publisert