LSK må starte sesongen med ett minuspoeng

Avgjørelsen er endelig.

Publisert Publisert

TREKKES ETT POENG: Erling Knudtzon og LSK har fått en tøff start på den nye sesongen. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Lillestrøm trekkes ett poeng i Tippeligaen 2015, melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Klagenemnda for klubblisens har stadfestet Klubblisensnemndas vedtak om å trekke Lillestrøm ett poeng. Avgjørelsen er endelig.

Klubblisensnemnda fattet 16. desember, med bakgrunn i klubblisensreglementet og Lillestrøm SKs handlingsplan for finansielt oppfølgingssystem, vedtak om å trekke klubben ett poeng for ikke å oppnå sitt delmål per regnskapsavslutning 30. juni 2014. Trekk av ett poeng samsvarer med forhåndsdefinert reaksjon i klubbens handlingsplan. Vedtaket ble fattet med bakgrunn i et justert regnskap klubben sendte inn 2. desember, etter at NFF den 19. november ba klubben redegjøre for enkeltelementer i sitt regnskap avsluttet per 30. juni. Det opprinnelige regnskapet, innlevert 1.september, viste seg ikke å følge regnskapsreglene det skal følge.

Klubben klaget vedtaket inn for klagenemnda, men denne ble avvist.

— Klagenemnda er enig med Klubblisensnemnda i at det er klubbens ansvar å sikre at riktig regnskap sendes inn til NFF. Det er videre klubbens ansvar å sikre at de når de målene de har etablert i sin handlingsplan. Det justerte regnskapet viste seg å være i brudd med delmål i klubbens handlingsplan. Den forhåndsdefinerte reaksjonen vedtatt i klubbens handlingsplan var trekk av ett poeng. Siden denne saken kommer opp etter at sesongen 2014 er ferdigspilt er det riktig at poengtrekket gjøres gjeldende for sesongen 2015. Klagenemnda finner derfor at Klubblisensnemndas vedtak er riktig, og vi har derfor stadfestet dette, sier Tor Inge Holm, nestleder i Klagenemnda.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering