Robert Hauge ble klar for Brann nyttårsaften

Forlater Mons Ivar Mjeldes Start for igjen å bli assistenttrener i Brann.

Publisert Publisert

Robert Hauge blir ny assistent i Brann. Foto: Rune Nielsen

 • Mads Bøyum
 • Håvard Karlsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

KRISTIANSAND/BERGEN (fvn.no/bt.no): Robert Hauge (46) forlater jobben som assistenttrener i Start, for å fylle den samme rollen i Brann. Det melder klubbene i hver sin pressemelding fredag.

— Det er fantastisk fint. Jeg gleder meg virkelig til det. Det er en stor, fin utfordring, sier Hauge til Bergens Tidende.

Han har hatt ett møte med Brann-trener Rikard Norling.

— Den praten var veldig bra. Rikard har en fantastisk personlighet som gjør det lett å snakke med ham, sier Hauge.

Overfor Brann.no uttrykker hovedtrener Norling glede for å få en ny mann inn i teamet.

— Roberts erfaring og kompetanse, kjennskap til Brann og norsk fotball blir verdifull. Jeg er glad han er tilbake og gleder meg til å jobbe med ham, sier Norling.

Treårsavtale

Hauge har signert en treårsavtale og sier følgende om sin nye rolle i Brann.

— Jeg blir tradisjonell assistenttrener med ansvar for analyse i tillegg. I spillerlogistikk vil jeg være sterkt delaktig. Så det er store og fine utfordringer som venter.

Hauge forteller videre at avtalen kom i stand så sent som nyttårsaften. Allerede i starten av desember ble saken omtalt i Fædrelandsvennen og BT.

Bergenserens familie er allerede flyttet tilbake til Bergen.

— Jeg er evig takknemlig for at Start med Magne Kristiansen i spissen var villig til å finne en god løsning, sier Robert Hauge.

Branns midlertidige sportssjef Rune Soltvedt sier følgende:

— Styret fattet vedtak tidlig i desember om at det skulle inn en assistenttrener og en speider. Vi har jobbet med flere kandidater i rollen som assistenttrener, og Robert pekte seg tidlig ut. Vi har jobbet hardt for å få ham hjem og er glade for å komme i mål

- Et lite eventyr

Hauge kom til Start høsten 2011. — Dette har vært et lite eventyr for meg. Jeg dro fra Brann og Bergen og fikk ta del i et annet fotballmiljøi en annen by. Det har vært en fantastisk tid i en veldig, veldig fin klubb, sier Hauge, som har bodd alene i Kristiansand etter at familien flyttet tilbake i sommer.

Starts administrerende direktør forstår avgjørelsen til Hauge om å forlate klubben.

— Vi skjønner at han ønsket å være assistent i Brann der han får en sentral rolle som Norlings assistenttrener. Når det gjelder hvem som blir ny, jobber vi med saken. Det viktigste er at vi finner en som fungerer optimalt sammen med Mons Ivar Mjelde i 2015. I utgangspunktet ser de for seg en på ettårskontrakt, som følger kontraktslengden til Mjelde, som har en avtale som går ut etter 2015-sesongen.

Start har jobbet med en ny assistent i noen uker, og skriver at klubben tar sikte på å ha en ny på plass senest ved utgangen av neste uke.

Lang fartstid i Brann

Hauge har altså lang fartstid i Brann fra tidligere, som assistenttrener, rekruttlagstrener, analyseansvarlig og juniortrener. Han jobbet som i Start svært tett med Mons Ivar Mjelde, men hadde også roller i Brann da Steinar Nilsen og Rune Skarsfjord var hovedtrenere.

Det var før jul i 2008, da Nilsen var sjef, at Hauge ble fjernet fra A-lagets trenerteam.

Hauge var ansatt i Brann så tidlig som i 1997. I 2011 dro han til Kristiansand for igjen å jobbe med Mjelde. Hauge vedgår at det blir rart å skilles fra sin mangeårige kollega.

— Det er klart det blir det, når vi har jobbet så tett så lenge. Men det kan bli positivt både for meg og ham, vi får litt andre inspirasjoner jeg tror begge kan vokse på, sier Hauge til BT.

Publisert

Sakene flest leser nå

 1. Fotballspilleren fra Bergen har alvorlig sykdom. Her har han akkurat fullført gåturen fra Bergen til Oslo.

 2. – Bergingsbilane går i eit bankande køyr her i Hardanger no

 3. – Dette kunne lett blitt dramatisk

 4. – Det er ikke bra i det hele tatt. Den tunnelen er ganske stygg.

 5. Lars Sponheim har meldt seg ut av Venstre

 6. – Da dere tok ferie på sykehuset, satte dere livet mitt på vent

 1. Fotball 1. div
 2. IK Start
 3. SK Brann