Falch: - Nå tenker jeg kun på Hødd

Aslak Falch er fornøyd med sesongstarten og drømmer om eliteserien.

Aslak Falch mener Hødd har et godt nok lag til å rykke opp fra 1. divisjon.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Da Andreas Lie gikk tilbake til AaFK etter 2013-sesongen, var Hødd i beit for en ny førstekeeper. Unge og lovende Aslak Falch ble hentet fra Rogaland, og det har ingen angret på.

For den tidligere Viking— og Sandnes Ulf-keeperen har stått bunnsolid både i fjor og i år, noe som selvsagt også gir trygghet for spillerne foran ham. De vet at Aslak kan ordne opp i de fleste situasjoner.

Etter seks seriekamper har Hødd 11 poeng, med målforskjellen 8-6. Og med det er Hødd på en delt andreplass på tabellen, poenget bak lederlaget Åsane. Hele fire av de seks baklengsmålene til Hødd kom i én og samme kamp, mot Bærum borte. Det betyr at 22-åringen (blir 23 år 25. mai) kun har sluppet inn to mål på de øvrige fem kampene.

– Vi har holdt nullen i tre seriekamper samt i én av to cupkamper, så det er vi fornøyd med. Men det er slett ikke bare min fortjeneste, for jeg har et samspilt forsvar foran meg. Og det er jo glimrende at begge våre midtstoppere Steffen Moltu og Jesper Törnqvist har spilt samtlige kamper både i fjor og i år. Det gir trygghet også for meg, forteller han.

Roper seg hes

Men Aslak sørger også for at medspillerne er på tå hev hele tiden.

– Som du kanskje hører er jeg fortsatt hes i stemmen etter Fana-kampen! Jeg prater uavbrutt, kommanderer og roper, ,em det føler jeg er riktig for en keeper å gjøre.

Kommende søndag kommer Nest Sotra på besøk. Sotringene er plantet i bunnstriden med sine fire poeng så langt, men fikk en opptur sist helg med seier 1-0 hjemme mot Fredrikstad. Som Hødd kun klarte 1-1 mot på Høddvoll.

– Vi vet at vi må ta Nest Sotra på alvor. I denne divisjonen kan alle lag slå alle, det nytter ikke å ta lett på en eneste motstander. Jeg regner med at de vil legge seg bakpå og satse på kontringer, men dette begynner vi å bli vant til fra andre lag når de kommer til Høddvoll. Hjemme skal vi styre de aller fleste kampene, og det håper vi å klare også nå.

Les også

Hødd-innbytterne ordnet cupseier

Til Viking som 14-åring

Aslak har mange aldersbestemte landskamper, og kom til Viking alt som 14-åring fra moderklubben Hundvåg. Etter hvert havnet han i Sandnes Ulf, der han spilte i to sesonger før han ble hentet til Ulsteinvik.

– Det var en brå overgang fra bylivet i Stavanger til lille Ulsteinvik. Men for unge ambisiøse spillere er Hødd og Ulsteinvik perfekt for å kunne satse på fotballen, og jeg føler at jeg har utviklet meg mye i Hødd.

– Men ambisjonene er eliteserien?

— Klart det! Alle unge spillere ønsker å spille på høyest mulig nivå, men jeg håper selvsagt å få spille eliteserie med Hødd neste år. Vi har et lag som kan kjempe om opprykket i år, selv om klubber som Brann, Sogndal og Sandnes Ulf nok blir harde å holde bak seg på tabellen.

Unge Falch er født med fotball i blodet. For hans bestefar Edgar Falch var en Viking-legende, med hele 256 kamper for de mørkeblå og 28 landskamper.

Les også

Slik spilles cupens tredje runde

Kun ut året

Kontrakten med Hødd går ut etter årets sesong, og foreløpig konsentrerer Aslak seg om å holde nullen så ofte som mulig.

– Vi har ikke diskutert en eventuell kontraktsforlengelse foreløpig, slikt haster det ikke med. Akkurat nå nyter jeg å spille kamper for dette gode Hødd-laget, og jeg føler jeg har mange gode år igjen som keeper. Men det er absolutt aktuelt for meg å spille for Hødd også etter årets sesong, fastslår han.

Søndag kan det blir regn og vindfullt på Høddvoll, noe keepere ikke liker.

— Men det er enklere nå når vi har fått kunstgress. Da oppfører ballen seg mer forutsigbar, smiler Hødds keeperhelt.

Følg kampen mot Nest-Sotra direkte

Publisert: