Stord slipper å dra til Israel

Lørdagens forhandlinger førte stordabuene dit de ville. Til to hjemmekamper i E-cupens kvartfinaler.

Ingemar Olsson og Stord har økt sjansene for avansement til E-cupens semifinaler ved å få spille begge kvartfinaleoppgjørene mot israelske Ramat Hashron hjemme på sunnhordlandsøyen. Foto: Ørjan Deisz

  • Trond Sandvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Det tok tid å komme til enighet om alle detaljer. Men nå er en muntlig avtale på plass – en avtale som forteller at vi spiller i Stord Sportssenter 20. og 21. mars, forteller en tilfreds Jan Kåre Pedersen. Stords sportslige leder fikset også to hjemmekamper i forrige runde, da serbiske Radnicki kom på besøk til Sunnhordland. Da endte det med avansement for vertskapet. Nå håper Pedersen på en gjentakelse, denne gang mot Ramat Hashron fra Israel

- Det er flere grunner til at vi gikk for to hjemmekamper. Den ene er situasjonen i Midtøsten. Ikke det at vi ville betraktet en tur til traktene rundt Tel Aviv som farlig. Men kunne vi unngå reisen, ville det være det beste. Et annet moment er innspurten i Grundigligaen. Vi jobber hardt for å unngå nedrykk, og ønsker å forberede oss optimalt til hver kamp. En tur til innerst i Middelhavet ville stjålet mye tid og krefter.

Optimister

Å spille to kamper på egen grunn vil utvilsomt være en sportslig fordel for Stord. Lørdagens sluttforhandlinger har derfor styrket sjansene for å nå semifinalene i Challenge Cup.

— Jeg ønsker også å gi ros til Norsk Topphåndball, som gir oss økonomisk støtte. De er opptatt av at norske lag skal delta og hevde seg i Challenge Cup – selv om den er den lavest rangerte av de tre E-cupvariantene. Fisefine svenske trenere i den norske ligaen vil jo ikke delta. Uten at jeg kan begripe hvorfor. Skal norsk klubbhåndball opp og frem, må vi delta internasjonalt. Motstanden er god nok den, også i Challenge Cup.

To kamper i Norge

Norsk Topphåndball gir norske herrelag 65.000 kroner i reisestøtte hver gang de reiser ut av landet. Om Stord HK har fått en tilsvarende sum denne gangen – uten å reise – vil ikke Pedersen kommentere.

— Ramat Hashron får en kompensasjon for å spille begge kampene i Norge. Og vi er blitt enige om at de kan komme til Sunnhordland med 21 spillere og ledere. Det koster oss en del kroner. Nå gjenstår å skaffe sponsorer til kvartfinalekampene. Den jobben starter umiddelbart.

Dette er kvartfinaleoppsettet i Challenge Cup: Stord – Ramat Hashron, Zaporozhye (Ukraina) – Handbal Club Odorhei (Romania), Käsipalloseura Riihimäen Cocks (Finland) -Liberty Seguros (Portugal), Azoty-Pulawy (Polen) – S.L. Benfica (Portugal).

Publisert
  1. Håndball
  2. Stord IL
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Stord møter israelsk lag: - Vi tar alle forholdsregler

  2. Stord besto testen - over nedrykksstreken

  3. «Gi oss en smultring, Piotr!»

BT anbefaler

Utvalgsleder om Fridalen skole: – Jeg er rasende

Mikkel Grüner (SV) krever at skolebyråd Endre Tvinnereim (Ap) rydder opp på Fridalen skole.

LES SAKEN