Levanger-opprykk etter to fæle sesonger: - Tusen kilo av skuldrene

Etter to nedrykk på rad ble det endelig storjubel for Levanger-jentene.

Publisert Publisert

Oppe fra venstre: Vilde Evensen, Sara Rønningen, Gerda Leira, Vilde Rønningen, Amalie Estensen, Ina Eid, Siri Gustavsen og Maja Nordseth.Nede fra venstre: Pernille Sandtorp, Janne Eklo, Rikke Trustrup, Lisa Nordseth, Ane Bolstad og Velaug Leira. Foto: Privat

  • Christian Skare Stendal
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Det er utrolig godt å få det på plass. Det er tusen kilo av skuldrene, sier Sara Rønningen.

Levanger-spilleren er fryktelig rufsete i stemmen når hun snakker med adressa.no søndag. Grunnen er todelt: Hun er forkjølet. Og hun har brukt lørdag kveld og natt til søndag på å feire at Levangers håndballjenter har rykket opp til førstedivisjon.

Det skjedde etter at Follo (28-21) og Bravo (29-23) ble slått i opprykkskvaliken i Bergen lørdag, og da var det all mulig grunn til å feire.

— Det var en ganske bra fest. Den tok godt på stemmebåndet, innrømmer Rønningen.

Noe å bevise

Så sent som i 2014 rykket Levanger ned fra eliteserien, men det skulle ikke stoppe der. Sesongen etter bar det rett ned til andredivisjon, og dermed sto trøndersk håndball tilbake med kun ett lag (Byåsen) i de to øverste divisjonene på kvinnesiden.

— Noen av oss har vært med på to nedrykk på rad. Det var viktig å bevise at vi ikke hadde noe i andredivisjon å gjøre, og det er godt å vite at vi ikke skal være der neste sesong, sier Levanger-spilleren.

Les også

Spillere forlater Vipers

— Evig takknemlig

Det er sju uker siden sist laget spilte kamp, og i den lange oppkjøringen til opprykkskvaliken har Levanger støttet seg på både Byåsen elitelag og Skogns G16/18-lag for å bli klare.

— Claus Mogensen (Byåsen-trener) og Byåsen har stått opp og hjulpet oss. Vi er evig takknemlig for det, sier sportslig leder Geir Tore Leira.

— Vi gjorde vår beste kamp for sesongen mot Follo, og det var vår første kamp på sju uker. Det står det litt respekt av, og det har vi fått til gjennom trening og matching, sier han.

Les også

Europeiske toppklubber ønsker seg ja fra Ida Alstad

Lover å unngå nedrykksstrid

To til tre ganger i uken har Levanger-jentene trent med Byåsen og Skogn-guttene. Leira mener at guttelaget har hjulpet Levanger-jentene med å forberede seg på høyt tempo, mens sparringen med elitelaget Byåsen har hatt mye å si taktisk.

— Det har hjulpet oss enormt. Det gjorde veldig godt at vi spilte treningskamper mot Byåsen. Da fikk vi møtt ordentlig motstand, og kamper er noe annet enn å bare trene, sier Sara Rønningen.

— Vi har mye å strekke oss etter når vi trener med dem. Vi kjenner veldig på forskjellen da, konkluderer hun.

Neste sesong er målet å etablere Levanger i førstedivisjon igjen.

— Vi satser på å komme høyt på tabellen, selvfølgelig, men det er ikke et mål om å rykke opp med en gang. Det kan vi ikke forvente. Men vi skal slippe det nedrykksopplegget. Vi skal sørge for at det ikke skjer noe mer de neste årene, lover Rønningen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Ny Bravo-trener: - Spillernes kondisjon er under enhver kritikk

  2. Anja (23) spilte håndballkamp to dager etter cellegift-behandling

  1. Håndball