Håpet lever fortsatt for Levanger

Benjamin Stokke reddet poeng med kampens siste spark.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

LEVANGER — ÅSANE 2-2

Benjamin Stokkes 2-2-scoring tre og et halvt minutt på overtid, kan bli gull verdt når et nedrykkstruet Levanger skal gjøre opp regnskapet ved sesongslutt.

Med kampens aller siste spark på ballen tente Levanger-spissen håpet om fornyet kontrakt i 1.divisjon, da han hamret ballen i nettaket etter rot i feltet.

Det for et Levanger-lag med et relativt enkelt grunnlag, med fem poeng opp til Åsane og sikker grunn før kamp: Kun seier var godt nok i nedrykksduellen på Moan. Men et svært tamt hjemmelag brukte 50 minutter på å få ned skuldrene.

Da utlignet Bendik Bye Åsanes ledelse og satte fyr på Levanger. Men da Joachim Soltvedt kontret inn 1-2 og Eirik Østgaard stengte Åsane-buret, så det ut til å bli Levangers femte strake tap.

Men så dukket altså Stokke opp og sørget for status quo for et Levanger-lag, som begynner å gå tom for sjanser til å sikre seg de nødvendige poengene for 1.divisjon-status i 2016. Fem runder før slutt er avstanden fortsatt fem poeng til trygg grunn.

Offensiv lagoppstilling

Startoppstillingen til Levanger viste tydelig hvilke intensjoner laget hadde foran skjebnekampen på Moan. Med spissene Georg Flatgård og Vegard Braaten innpå laget i tillegg til radarparet Bendik Bye og Benjamin Stokke, stilte Levanger med fire rendyrkede spisser fra start – med sistnevnte i en noe uvant indreløperrolle bak angrepstrioen.

Uten at grepet ga stor effekt for Andreas Holmberg fra start, i en meget oppstykket 1.omgang på Moan. Begge lagene slet med å spille ballen til en med samme farge på drakten, noe som gjorde at veien til målet så til tider endeløs ut.

Ga kampen det den virkelig trengte

Da valgte Åsane like greit korteste vei da det endelig skjedde noe foran målene på Moan. Et frispark midt på banen ble lempet inn i 16-meteren, der en stuss fra Geir André Herrem fant en umarkert Vegard Moberg foran mål.

Midtstopperen løp seg fri fra Benjamin Stokke, kastet seg frem og fikk lirket ballen inn mellom beina på Levanger-keeper Ola Rygg.

Det var kampens eneste sjanse, inntil Georg Flatgård fikk Levangers første farlighet like før pause. En delikat langpasning fra Ørjan Hopen sendte høyrevingen alene i gjennom. Flatgård avsluttet spiss vinkel, men fikk god snert i skuddet som smalt i stolpen bak Eirik Østgaard – som også var svært nær ved å få returen i ryggen.

Stanget inn utligningen

Levanger-duoen Flatgård/Hopen sto også bak foranledningen da Levanger utlignet like etter pause. Hopen spilte Flatgård mellom back og stopper, før vingen la tilbake til Simen Sandmæl. Sandmæl brukte et touch på å prikke hodet til Bendik Bye – som stanget inn 1-1 via stolpen.

Dermed tok en innholdsfattig kamp fyr på Moan – og Levanger bokstavelig talt løftet seg med et lag som sto høyere i banen.

To sjanser, to mål

Like etter Benjamin Stokkes solide søknad til rødt kort for en saksetakling på Senai Hagos, brukte Åsane frustrasjonen på det gule kortet til å ta ledelsen på nytt. Joachim Soltvedt ble spilt fri og hamret ballen i nettaket – til ny ledelse for bortelaget på deres andre målsjanse i kampen, uten at det var ufortjent av den grunn.

Levanger forsøkte å sette inn et press, men trengte dødballer for å skape sjanser. Bendik Bye kom nær ved å ekspedere et langt Hopen-kast med en heading, før han fikk en gedigen dobbeltsjanse kvarteret før slutt.

Et hjørnespark endte i føttene på Levangers toppscorer, som fyrte med venstrefoten. Åsane-keeper Østgaard fikk akkurat avverget, men Bye fikk en ny sjanse på returen. Dessverre for hjemmelaget var Østgaard ute med en ny solid redning – og hindret det som så ut som en sikker utligning.

Kriget inn utligningen

Levanger forsøkte å flytte opp Tom Erik Nordberg på slutten og fikk betalt på en dødball. Ørjan Hopens slice fant hodet til LFK-kapteinen, som kjempet en innbitt kamp med keeper og forsvarere. Til slutt fikk Nordberg lirket ballen mot Stokke, som regelrett hamret ballen i nettet – på kampens aller siste spark på ballen.

Dermed lever fortsatt håpet for Levanger, selv om laget er avhengige av å plukke jevnt med trepoengere i innspurten. Neste mulighet er mot Ranheim i lokaloppgjøret på DnB Arena førstkommende helg.

Publisert: