Bjørgens trening er vondere enn monsterbakken

— Det er litt annerledes å gå der, men jeg har hatt tøffere treningsøkter, sier Tour de Ski-favoritten.

KLAR FAVORITT: Marit Bjørgen har tatt rubb og rake så langt i touren og er storfavoritt før helgas to avsluttende etapper.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

VAL DI FIEMME (adressa.no): Søndagens Tour de Ski-avslutning er ikke noe Marit Bjørgen frykter. Det blir bare litt annerledes enn et vanlig skirenn.

Svært mye skal skje om ikke Bjørgen får drømmen om Tour de Ski-seier oppfylt søndag. Før de to siste etappene har hun et forsprang på over to minutter til Heidi Weng. Avstanden til Therese Johaug er på hele tre minutter.

Da pressen møtte landslagsveteranen fra Rognes på skistadion i Val di Fiemme fredag, var det ingen som fikk henne til å si at dette allerede er avgjort.

Les også

- Det er ikke den beste skiløperen som vinner Tour de Ski

En gang på fem år

— Fortsatt skal det gås to løp. Det er viktig ikke å ta noe på forskudd. Å vinne Tour de Ski har lenge vært en drøm. Jeg har følt at jeg har vært god nok tidligere også, men muligheten er veldig stor nå.

I 2010 og 2011 prioriterte hun bort Tour de Ski for å være best mulig rustet til OL og VM. i 2013 fikk hun hjerteflimmer før touren og startnekt av landslagsledelsen. I fjor måtte hun avbryte midtveis på grunn av mageproblemer. Derfor svarer hun slik på spørsmålet om hun gleder eller gruer seg til monsterbakken:

— Som jeg sa til Egil (Kristiansen, landslagstrener), så har jeg gått den bakken bare en gang i løpet av de fem siste årene og husker ikke hvordan den er og hvordan den føltes. Først skal det gås en fellesstart i Val di Fiemme. Jeg skal levere der først og så får vi ta det som det kommer.

Les også

«Northugs problem er at han aldri slipper unna seg selv»

Elghufs er tøffere

Bjørgen er ikke enig i at monsterbakken er så pinefull som noen vil ha det til.

— Jeg føler at jeg har hatt tøffere treningsøkter enn å gå den bakken. For eksempel elghufs-økter med syre opp til ørene, fastslår 34-åringen.

— Det er jo slik at det er litt annerledes å gå i den bakken, det er litt annerledes muskulært. Men jeg har hatt enda tøffere økter, sier Bjørgen.

Publisert: