Brann snudde 0-2 til 3-2, så dukket Friday og en gammel kjenning opp

Nedturen vil ingen ende ta for Rikard Norling og Brann.

  • Ulf Hauan
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

LILLESTRØM: Brann så ut til å stikke av med en knepen seier, etter å ha ligget under 0-2 mot Lillestrøm på det verste.

Mål fra Erik Huseklepp, Kristoffer Barmen og Jakob Orlov sørget for at bergenserne plutselig ledet 3-2 da det gjensto et drøyt kvarter av kampen.

Men på overtid kollapset bortelaget.

Først satte Fred Friday inn 3-3, så fullførte Petter Vaagen Moen snuoperasjonen – den andre for dagen – og sørget for 4-3-seier til Magnus Haglund og LSK – i et ellevilt drama på Åråsen.

— Føler med Brann

En ellevill forestilling sender Brann i en dyp sportslig krise, og Lillestrøm har heng på toppen av tabellen igjen.

Lillestrøm scoret fire ganger på Åråsen mot Brann. Her jubler Marius Lundemo for 2-0-målet.

Petter Vaagen Moen ble tomålsscorer og sørget for et nytt nederlig— Det er tøft å se at Brann er der de er. Akkurat i dag er følelsen veldig bra å vinne, men jeg føler med dem, sier Vaagan Moen til TV 2. ## Kjedelig åpningskvarter

Åpningskvarteret var som et eneste langt gjesp, uten noe som minnet om kvalifiserte målsjanser, verken i den ene eller andre enden.

Publikum måtte vente til det var spilt 15.minutter før det skjedde noe som helst i solskinnet på Åråsen.

Da var det hjemmelagets Moryke Fofana som fikk ballen ute på venstrekanten. Driblefanten dro av et par mann og forsøkte seg på et skudd i lengste hjørne bak Piotr Leciejewski, men ballen suste noen centimeter utenfor stolpen.

Daniel Mojsov fikk et mål annulert.

Nedrykkstruede Brann hang godt med i starten av kampen, men Lillestrøm spilte seg gradivis bedre utover i omgangen. Kanarifuglene slet likevel med å true gjestene nevneverdig, og det ble med noen få halvsjanser til stor frustrasjon hos hjemmefansen. Faktisk var det gjestene fra Bergen som fant nettmaskene først etter en dødball, men linjemannen hadde vinket for offside da Azar Karadas trodde han hadde sendt Brann i ledelsen etter 27.minutter.Kampen fortsatte i samme spor utover i omgangen. Det var tett og jevnt, og tidvis ampert mellom spillerne på banen, men de store sjansene uteble.

Ellevill avslutning på 1. omgang

Så kom ti elleville avslutningsminutter på Åråsen.

35.minutter ut i omgangen ble Petter Vaagan Moen spilt gjennom og felt alene mot Piotr Leciejewski. Dommer Dag Vidar Hafsås var aldri i tvil og blåste straffe for Lillestrøm som Vaagan Moen selv satte enkelt i mål. Dermed 1-0 til hjemmelaget!

Scoringen satte fyr på Lillestrøm-spillerne som løftet spillet sitt i minuttene etter. Brann på sin side vaklet vodsomt, og drøye 41.minutter ut i omgangen ga rødtrøyene fra seg et frispark i farlig posisjon like utenfor sekstenmeteren.

Frisparket tok tidligere Bærum-spiller Marius Lundemo seg av, og for en kanon ungutten sendte i vei. Ballen føk i en bue helt oppe i krysset bak en sjanseløs Piotr LecieJewski, og hjemmelaget hadde doblet ledelsen. En perle av et frispark og 2-0 til Lillestrøm!

Et Brann i sportslig krise, så fortapte ut like før pause, men Erik Huseklepp tok ansvar rett før lagene skulle gå inn til halvtid.

Lysluggen skrudde en inn en corner, som både Lillestrøms Arnold Origi og Palmi Rafn Palmasson så ut til å ville klarere ut. Ballen traff begge, men stusset videre inn mål, og gjestenes livlinje var et faktum. 2-1 til pause!

Brann rett i strupen på LSK etter hvilen

Brann åpnet 2.omgangen klart best og gikk rett i strupen på hjemmelaget etter hvilen. Rikard Norlings menn hadde tydelig blitt inspirert av svenskens pauseprat og skapte flere halvsjanser foran Arnold Origi i Lillestrøm-målet.

Rødtrøyene satte inn Amin Askar til fordel for unge Kasper Skaanes i pausen, og den tidligere Fredrikstad-spilleren var aktiv ute på venstrekanten for Brann som fortvilt jaktet utligning.

Desverre for Norlings menn ble det mye nesten til tross for overtaket i banespill, og Lillestrøm fikk etterhvert bedre kontroll på rekkene sine.

62.minutter ut i kampen var vertene nære på ved å gå opp i 3-1 da kaptein for dagen, Bjørn Helge Riise slo et perfekt innlegg på hodet til Erling Knudtzon, men headingen hans strøk tverliggeren bak Leciejewski i Brann-målet.

Snuoperasjon på to minutter

Lillestrøm hadde ristet av seg det verste sjokket, og så ut til å kontrollere kampen midtveis ut i 2.omgang. Brann-spillerne ville mye, men så ikke ut til å evne å skape målsjanser før en kjempetabbe av Petter Vaagan Moen inne i egen sekstenmeter serverte ballen på sølvfat til innbytter Kristoffer Barmen som utlignet for gjestene etter 70.minutter spilt. Vaagan Moen ble stående å se på ballen i stedet for å klarere ballen ut etter et innlegg, og årets første Barmen-mål sørget for at lagene var like langt på Åråsen. 2-2 og Brann var for alvor tilbake i kampen.

Bare minuttet etterpå var snuoperasjonen til Brann et faktum da Amin Askar rev seg løs på kanten og slo inn mot Jakob Orlov som på nydelig vis stanget gjestene i føringen. 2-3 på Åråsen, til stor frustrasjon blandt kanarifansen som ikke kunne tro det de så midtveis i omgangen.

Forsvarte seg forbrilsk

Dermed ble kampbildet helt annerledes det siste kvarteret. Magnus Haglunds menn måtte framover på banen og Brann forsøkte forbrilsk å holde på sin ledelse. Vertene pumpet lange baller inn i boksen, men gjestene stod godt i mot og stanget ballen ut gang på gang.

Det hjalp heller ikke for Brann at de mistet Daniel Mojsov som ble utvist etter 82.minutter. Brann-spilleren rev ned Moryke Fofana og fikk marsjordre med sitt andre gule for dagen.

Magisk sluttspurt snudde kampen for LSK

Det ble hektiske sluttminutter for gjestene som hadde mer enn nok med å forsvare seg da kampuret nærmet seg 90.minutter. Fortvilte Lillestrøm-spillere gjorde alt de kunne for å få hull på Brannkollektivet, og for en avslutning de hadde i vente!

Et massivt press fra hjemmealget resulterte til slutt med at innbytter Fred Friday fikk ballen inne i Branns sekstenmeter, og skuddet hans gikk via Erlend Hanstveit og i mål bak en sjanseløs Piotr Leciejewski. 3-3 på overtid og Lillestrøm fikk til slutt målet de hadde ventet på. 3-3!

Men et Brann i krise, er et Brann i krise!

Minuttet etter, og dypt inn i overtiden kunne Lillestrøm juble igjen etter en avslutning som sent vil glemmes på romerike!

Et Brann fortsatt rystet etter 3-3-scoringen til Lillestrøm virket ikke å klare å samle seg og like etter flikket innbytter Simen Kind Mikalsen ballen til Petter Vaagan Moen som hamret ballen i hjørnet. 4-3 og en episk avslutning sikret Lillestrøm alle poengene på Åråsen! For en kamp, og for en avslutning av vertene som ble stående igjen med kanarifansen lenge etter at dommer Hafsås hadde blåst av kampen.

Brann måtte gå slukøret inn i garderoben, og er i alvorlige problemer foran det som ganske sikkert vil bli en nervepirrende høstsesong for Bergenslaget.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk