Kommentar: Fra støttespiller til julenisse

En ny regel gjør at Brann må håpe at julenissen dukker opp oftere enn 24. desember, skriver Tore Strand.

Hardball var en sentral aktør da Brann vant gull i 2007, skriver Tore Strand. Nå endres investeringslandskapet av nye FIFA-regler.
  • Tore Strand
Publisert Publisert
Kommentator Tore Strand.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det at investorer og støttespillere ikke kan bidra direkte til spillerkjøp lenger, gir Brann en utfordring. Hardball var en sentral aktør da Brann vant gull i 2007. Med bortgangen til Bjarne Berg og Svein Ove Strømmen ble det Trond Mohn som kom til å spille en mer og mer sentral rolle som Branns økonomiske redningsmann. Formelt sett hører også han under Hardball-systemet, men i realiteten har det vært hans direkte støtte som har hjulpet Brann i vanskelige tider.De er det en del av på Stadion, og for Brann sin del vil det være et stort skritt tilbake om de ikke får den hjelpen de har hatt fra Hardball og Trond Mohn sin side. Kjenner jeg velgjører Trond Mohn rett, så tror jeg han kan leve også med det nye vedtaket. For hans vedkommende har det aldri vært viktig å få penger tilbake på investeringene han har gjort da Brann sikret seg nye spillere.

Signaler fra Trond Mohn

Derfor tror jeg ikke Brann på kort sikt har grunn til å skjelve i buksene. Trond Mohn har allerede gitt signaler til Brann om at han vil fortsette å støtte dem, selv om hans våpendrager Roald Bruun-Hanssen ble dyttet ut av klubben etter nedrykket. Jeg tror ikke Brann trenger et dokument i tre eksemplarer med hans underskrift på før den støtten er en realitet. Det vil overraske meg om ikke Brann får besøk av den glade giver flere ganger allerede i 2015. Den dagen Brann ikke kan regne med gaver fra Trond Mohn, vil vedtaket imidlertid få en annen betydning. Selv om støttespillere vet at fotball ikke er god butikk, så vil de aller fleste gjerne ha igjen noe av investeringene –– om den muligheten byr seg. Den nye regelen kan bidra til at investorer med en ikke fullt så stor pengebinge som Trond Mohn, kan forsvinne som Brann-hjelpere.

Det er mer bekymringsverdig, men hadde jeg vært Brann-leder ville jeg ikke tatt sorgene på forskudd. FIFA har nok tenkt på større fotballnasjoner enn Norge når det nye vedtaket ble fattet.

Derfor tror jeg Brann kun trenger å holde døren på gløtt – både for en ny tolkning fra FIFA sin side – og ikke minst slik at julenissen finner veien inn!

Publisert