Scoringsfest for strilene

Vant 4-0 over Jerv.

  • Trine Melheim Næss
Publisert Publisert
Nest-Sotra vant over Jerv.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ÅGOTNES STADION: Med utgangspunkt i tabellen, skulle ikke Jerv ha noe problem med å valse over bunnlaget Nest-Sotra, etter deres miserable poengfangst denne sesongen. Det var også gjestene som kom desidert best i gang i regnet på Ågotnes stadion.Strilene kan takke sin stødige sisteskanse Øystein Øvretveit for at de ikke fikk den verst tenkelige starten på kampen, for etter kun fem minutter blåser dommer Mads Andreas Ahlsen av for straffe når Langeland handser i feltet. Ahlsen markerer først at han ønsker et frispark, men får beskjed på øret at situasjonen er innenfor 16-meteren og omgjør derfor avgjørelsen til straffe.

Heldigvis for Nest, har ikke Andreas Hagen noen god dag fra straffemerket. Han forsøker seg på en markkryper til venstre for Øvretveit, men den tidligere Brann-keeperen er raskt nede og redder den svake avslutningen.

Solid Nest-forsvar

Etter straffen er det god temperatur i kampen og de fremmøtte tilskuerne på Ågotnes får se en tett og god første omgang. Begge lag har sine sjanser, men ingen åpenbare scoringsmuligheter de første tyve minuttene.

Gjestene fra Grimstad har ballen mye, men sliter med å spille seg gjennom Nest sitt forsvar. Hjemmelaget har på sin side noen giftige gjennombrudd, men mangler presisjon i siste del av spillet for å få uttelling på kontringene sine. På en litt humpete og våt bane er det ikke enkelt for noen av lagene å hente frem finspillet.

I kampens siste kvarter, tar grønntrøyene mer over spillet. Steffen Lie Skålevik viser seg hissig på boksen i strilenes angrep.

Sekunder før første omgang er over, sender playmakeren hjemmelaget i ledelsen etter en stikker fra Johnny Furdal. Skålevik vender og setter ballen bak Øyvind Knutsen.

Giftig Skålevik

Om gjestene fikk den farligste åpningen på kampen i første omgang, tok vertene igjen til gangs i andre. Goko Ivkovic setter inn 2-0 med hodet, etter kun fem minutters spill. Norsk-serberen header inn en corner fra Petter Martinsen, og scorer med det sitt første mål for Nest denne sesongen.

Nest-Sotra får tydelig blod på tann etter denne scoringen, mens sørlendingene fremstår en smule resignert på Fort Ågotnes. Mens hjemmelaget fortsetter å produsere sjanser, får ikke gjestene spillet til å fungere.

Spikeren i kisten er det ingen ringere enn Steffen Lie Skålevik som setter, da han øker ledelsen til 3-0 i det 62. minutt. Forløpet til scoringen var en lekker gjennombruddspasning fra Joakim Hammersland. Skålevik leser lagkameratens valg tidlig, og timer løpet perfekt. Avslutningen er korrekt plassert til høyre for Knutsen.

Næss satte inn et perfekt punktum

Nest virker på ingen måte mette etter denne scoringen, og presser gjestene høyt gjennom resten av kampen, uten at det resulterer i de store sjansene. Det merkes også at Johnny Furdal byttes ut i det 77. minutt. 29-åringen som var tilbake fra et skadeavbrekk til Brann-kampen 16. mai, er tilbake i storslag og vil bli viktig for strilens poengsanking resten av sesongen.

Men når de rundt tusen fremmøtte venter på at dommeren skal blåse av kampen, dukker Simen Næss opp og pynter på sluttresultatet med å heade inn en corner fra Preben Hammersland. En perfekt avslutning på strilenes scoringsfest.

FAKTA

Nest-Sotra – Djerv 4-0 (1-0)

Ågotnes Stadion

Tilskuere: 967

Dommer: Mads Andreas Ahlsen, Hafslund IF

Mål: 1-0 Steffen Lie Skplevik (45.), 2-0 Goko Ivkovic (50.), 3-0 Steffen Lie Skålevik (62.), 4-0 Simen Næss (90.)

Gult kort: Goko Ivkovic (7.), Kristoffer Zachariassen (54.), Nest-Sotra

Nest-Sotra (4-2-3-1): Øystein Øvretveit – Bjarte Langeland, Max Jakob Bjørsvik, Gojko Ivkovic, Petter Martinsen -Øystein Aksnes, Hassan Rahmani (Preben Hammersland fra 59.) — Kristoffer Zachariassen, Johnny Furdal (Mads Songve fra 78.) - Joakim Hammersland (Simen Næss fra 78.), Steffen Lie Skålevik

Publisert