DODDO: Burde vi ikke hilse Jakob Orlov velkommen tilbake?

Selv om Orlov ikke vil spille for Brann, og Brann ikke vil ha Orlov, mener Doddo det kan løse klubbens spissproblemer.

TILBAKE?: Jakob Orlov (28) har vært utlånt fra Brann i høst, men har fortsatt kontrakt.
  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Martin Pusic hadde kvaliteter, og han scoret også jevnt og trutt for Brann. Ni mål på 27 seriekamper var ikke fantastisk, men det var godkjent. Sammen med Amin Askar ble han Branns toppskårer i 2013. Mannen som overtok Brann i 2014, Rikard Norling, var imidlertid ikke imponert over verken Pusics statistikk eller spillestil. Dermed forsvant den svært religiøse østerrikeren til Danmark – hvor han straks ble en suksess. Først for Esbjerg, og så for Midtjylland. Midtjylland var for øvrig i 2014/15-sesongen Danmarks beste lag. I år har de har de gjort det sterkt i Europaliganen, og i februar skal de, med Pusic på topp, spille 16-delsfinale mot Manchester United.

FLERE DODDO-BLOGGER:

Les også

«Hva er egentlig identiteten til Brann?»

Les også

Nå nyter Brann-floppen stor suksess i Europa

Les også

Brann skal ha ny talentsjef

Forventningene til Martin Pusics erstatter, Jakob Orlov, var høye. Han skulle selvfølgelig være bedre enn østerrikeren. Hva skulle ellers være vitsen med spissbyttet? Den høye overgangssummen indikerte da også at det var en spiss av ypperste kvalitet som kom til Brann.

— Han er en bevegelig, hardtarbeidende spiss som er god i boksen og god i luften. sa Branns daværende daglige leder Roald Bruun-Hanssen om Jakob Orlov.

Doddo blogger om Brann.

Forventningene klarte han ikke å leve opp til. En mann som koster fire millioner kroner skal det være noe ekstraordinært med. Det var det ikke. Han klarte ikke å prestere bedre enn det Pusic hadde gjort. Til hans forsvar skal det nevnes at han spilte på et lag som stort sett spilte i oppoverbakke, og mannen som skulle fore han med baller, Erik Huseklepp, fikk lite eller ingenting til.Ni mål for et lag som rykket ned er ikke hakkende galt.

Men da Brann ansatte Lars Arne Nilsen som ny trener, var det over og ut med Orlov. Selv om svensken var på gang, og blant annet hadde et hattrick mot Ranheim, ble han umiddelbart satt på benken av herr Nilsen. Nilsen syntes ikke at Orlov jobbet spesielt hardt, og ikke var han spesielt bevegelig heller. Orlov ble lånt ut til Hammarby, og inn kom unge Steffen Lie Skålevik.

Les også

Hvorfor i all verden er vi så opptatt av Brann?

Forventningene var igjen høye. Skålevik skulle selvfølgelig prestere bedre enn Orlov. Hva skulle ellers vitsen være med spissbyttet? Men sotraværingen ble heller ingen umiddelbar hit i Branns angrepsrekke. Han klarte aldri, til tross for ubegrenset med tillit, å passere Jakob Orlov på Branns toppskårerliste for 2015. Brann vil ikke ha Orlov, og Orlov vil ikke spille for Brann, men fra januar av er spissen tilbake i Bergen. Brann og Hammarby ble aldri enige om en overgangssum, og dermed må Orlov vende snuten tilbake til byen han stort sett har vonde minner fra.

Spør du meg er det på tide at Branns ledelse ser på mulighetene og ikke begrensingene med Orlov. Til tross for en litt keitete og uvøren spillestil, er det en mann som vet hvor målet står. Han kan så absolutt bli en tilvekst. Når han skåret ni mål for et lag i motgang, kan det fort bli flere for et lag som det begynner å bli fasong på. .

Det er vanskelig å forstå hvorfor Brann — et lag som er på desperat spissjakt - på død og liv ikke vil bruke Jakob Orlov.

Eller hva tenker du?

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk