Generalprøve fire måneder før

<p>Møtet med Irland er den siste kampen på kalenderen før 26. mars.</p>

TROR PÅ JEVN KAMP: Egil Olsen på norsk trening i Dublin mandag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

DUBLIN: Ti dager etter at den norske seriesesongen er over møter Norge et skaderammet Irland til privatkamp. Onsdag er det 118 dager til Norge møter Danmark til EM-kvalik på Ullevaal. Når halve startelleveren til Irland og deler av den norske antatte førsteoppstillingen til Norge ikke er med, hvor mye betyr kampen på Lansdowne Road onsdag?

– Da er Irland mer svekket enn jeg var klar over. Det er sikkert en fordel for oss, hvis vi tenker på at det er viktig å vinne kampen. Men dette er like mye trening for oss selv. Resultatet betyr sitt i forhold til ranking og de tingene der, men prestasjonen betyr mest for meg, sier Egil Olsen.

Han har et klart bilde av hvordan han ser for seg kamputviklingen.

– Det blir sikkert jevnt og tøft, og så vinner vi 1-0, sier Drillo.

Skandinavia uaktuelt

Foreløpig har ikke Norge noen motstander til den internasjonale datoen i februar. Drillo regner med det kommer på plass. Han lover mindre eksperimentering i de to kampene enn det vi fikk se mot Kroatia.

– Det gjelder både nå og den kampen vi skal ha i februar. Da vil vi kjøre et lag som ligger så nært som mulig opp mot det laget vi skal ha mot Danmark, sier han.

Bjørn Helge Riise mener det er veldig viktig å få på plass en motstander til februar.

– I mine øyne er det veldig viktig å få samlet laget og spilt en kamp som forberedelse til Danmark-kampen. Nå er den veldig langt unna, sier Riise.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb forteller at fotballforbundet jobber på spreng for å få en motstander klar. Så tidlig på året er kamper i Skandinavia og Øst-Europa utelukket. Dermed er utvalget begrenset.

LES OGSÅ:

Stolt av 2010

Uansett skal møtet med Irland på nyombygde Lansdowne Road markere slutten på landslagsåret 2010. Det er et år Drillo ser tilbake på med stolthet.

– Det ligner veldig på 2009. Da avsluttet vi året med 6-2-2. Nå står vi på 6-0-2. Uansett hvordan det går onsdag ligner det på fjoråret. Det er bra, spesielt når vi ser på motstanderne vi har hatt. Selv om vi skulle gå på et tap onsdag vil jeg være rimelig fornøyd med 2010, sier han.

I god trenerånd er han mer opptatt av spillet enn resultatet mot irene.

– Jeg vil påstå at hvis vi skulle spille en veldig god kamp, men der marginene går litt imot, som de til dels gjorde mot Ukraina, så er det veldig greit. Hvis vi taper glatt og greit og fortjent, så er det surt og dårlig, sier Olsen.

Gode prestasjoner har en tendens til å avle gode resultater.

– Ja. Og tar du med deg en god prestasjon, er sjansen for å vinne ganske stor. I tre av fire kamper vinner det laget som har flest målsjanser, sier Drillo.

Publisert: