Brann på opprykksplass etter seier i toppkampen

Kristoffer Barmen ble igjen den store helten fra straffemerket.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

KRISTIANSUND – BRANN 0-1

KRISTIANSUND: Brann vant 1-0 i Kristiansund og overtok dermed 2. plassen som gir direkte opprykk.

Godt nytt for Brann var det også at serieleder Sogndal bare klarte 1-1 mot Åsane. Dermed topper Sogndal tabellen med 53 poeng, fire poeng foran Brann. Ytterligere tre poeng bak følger Kristiansund.

Nå har Brann skjebnen i egne hender foran de fire siste kampene, tre av dem hjemme på Brann Stadion.

Les også

Åsane rystet serieleder Sogndal

Tett og sjansefattig

Det var stinn brakke (3080 tilskuere) og fotballfeber i Kristiansund før toppkampen mot Brann. Før avspark hadde Kristiansund 2. plassen på bedre målforskjell enn Brann. Svært mye sto altså på spill i denne kampen.

Les også

Se Ballspark direkte etter Kristiansund-Brann

For Brann ville uavgjort være et greit resultat i utgangspunktet, siden bergenserne har tre av fire kamper igjen på hjemmebane mens Kristiansund har tre av fire på fremmed gress.

Oppildnet av hjemmepublikummet var det som ventet vertene som tok en viss kommando, uten å skape det store innledningsvis. Her var det plenty av dueller og sjansefattig.

En drøy halvtime tok det før vi fikk se kampens første brukbare sjanse. Kristiansund lurte Branns offsidefelle og la inn fra høyre, men Brann fikk med nød og neppe klarert til corner.

Barmen tok ansvar

I stedet var det Brann som tok ledelsen på overtid i 1. omgang. Brann fikk corner og Bismar Acostas heading gikk i armen til hjemmelagets Aliou Coly. Straffespark, og 22-åringen Kristoffer Barmen tok nok en gang ansvar slik han gjorde i forrige kamp mot Bryne. Keeperen gikk feil vei og Brann ledet 1-0 ved pause.

Det var særdeles god uttelling med tanke på at det var Branns eneste sjanse i omgangen.

Les også

Kristiansund-treneren: - Brann hadde litt mer flaks enn oss

Åpnet seg opp

Kristiansund måtte nå mer frem på banen, og det var tydelig at Brann ville få rom til å kontre. Og Brann var nær 2-0 da Fredrik Haugen etter 52 minutter fant Erik Huseklepp som kom alene med keeper, men Conny Månsson fikk avverget.

Minutter senere var det hjemmelaget sin tur. En corner ble ikke klarert av Brann, og vertene fikk avslutte fra kort hold. Men Piotr Leciejewski var parat. Midtveis i 2. omgang var Kristiansund nær utligning igjen. Et frispark ble slått inn i feltet, og headingen gikk like utenfor.

Test vår opprykkskalkulator! Tipp resultatene i de gjenstående kampene og se hvordan det påvirker tabellen

Det bølget frem og tilbake og kunne blitt mål begge veier, men flere scoringer enn den fra Barmen ble det ikke. Brann kunne juble etter fire ulidelig spennende tilleggsminutter.

Publisert: