Loe: - Rosenborg bør bli dømt

Torsdag ble de fire tiltalte i overgangssaken frifunnet. Nå krever Erik Loe at Rosenborg blir dømt for brudd på reglene.

ANKLAGER: Erik Loe hevder Rosenborg brøt reglene da de pratet med Veigar Pall Gunnarsson. Terje Bendiksby/NTB-scanpix

Torgrim Gotland Bakke

— Påtalenemda må ta tak i det faktum at Rosenborg har brutt reglementet ved å gå bak ryggen på Stabæk og forhandlet om betingelsene til Veigar Pall Gunnarsson, noe de ikke hadde lov til. Skal Påtalenemda ha et snev av troverdighet må de se på det som skjedde, sier den tidligere Stabæk-lederen til VG.

- Hadde tillatelse

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, mener påstandene fra Loe er helt feil.

— Jeg tror kanskje man på dager som i går og i dag bør være litt ettertenksom før man uttaler seg. Vi hadde tillatelse fra Stabæk til å gjøre det. Det sa også Erik (Hoftun) i retten, svarer Koteng på Loes anklager.

Rosenborg fikk, ifølge Koteng, tillatelse fra Stabæk til å prate med Gunnarsson. I retten forklarte Inge André Olsen at han hadde gitt daværende RBK-trener, Jan Jönsson, tillatelse til å forhøre seg med islendingen om han var interessert i en overgang til trønderne.

Olsen forklarte videre at han ikke hadde gitt tillatelse til at partene kunne forhandle om en kontrakt. Men i juli 2011 kom Gunnarsson til Oslo med beskjeden om at han og RBK var enige om de personlige betingelsene. Dette avkreftet senere Erik Hoftun da Olsen tok kontakt for å undersøke om dette stemte.

Må få konsekvenser

Til VG understreker Koteng at de ikke har gjort noe galt.

— Jeg er ingen fotballjurist, men Stabæk ga oss tillatelse til å snakke med ham og da har vi opptrådt korrekt, mener styrelederen.

Det er ikke den tidligere Stabæk-lederen enig i.

— Det Rosenborg har foretatt seg er jo dokumentert i rettssaken, så de trenger jo ikke å bruke tid på det. Det er bare å avsi dom. Skal regelen ha noen verdi må det få konsekvenser. Hvis ikke får påtalenemda forklare hvorfor de har gitt Rosenborg amnesti, sier Loe.