Bille Nielsen må vente på voldsdommen

Skulle vært i retten tirsdag, men saken mot ham er utsatt til 4.desember.

FORLOT: Nicki Bille Nielsen forlot Rosenborg i sommer.

Nicki Bille Nielsen havnet i norske og danske mediers søkelys da han natt til 18. april ble arrestert i København sentrum for ordensforstyrrelse. 26-åringen, som da var Rosenborg-spiller, skal ifølge dansk politi ha bitt en politimann i forbindelse med en arrestasjon som følge av hærverk på en parkeringsautomat.

Dette er også grunn til at det i juli ble tatt ut tiltale mot Nicki Bille Nielsen etter juridisk seksjon i København-politiet hadde brukt drøyt to måneder på å behandle saken.

I juli ble det klart at voldssaken skulle komme opp for det danske rettssystemet i løpet av oktober. Saken ble i utgangspunktet berammet til 28.oktober, men er utsatt i drøyt fem uker.

— Saken skal foregå som en domsmannssak og er utsatt til 4. desember i København byrett. Grunnen er et vitne som er innkalt av anklagemyndighetene, ikke kunne møte, sier Pia Simon, advokat i København-politiet, til Adresseavisen.

Les også

Nicki Bille siktet for vold mot politimann

Ønsker ikke å kommentere

Det er hun som skal føre saken mot Bille Nielsen fra myndighetenes side. En sak der Nielsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 119, som omhandler vold mot tjenestemann. Strafferammen er alt fra bøter til inntil åtte års fengsel.

— Vi mener at det er klare beviser på at han skal ha begått det som han er anklaget for, derfor er vår vurdering at han skal tiltales, sa Pia Simon til Adresseavisen da tiltalen ble klar 8.juli i år.

Tre måneder senere ønsker hun ikke å kommentere omstendelighetene rundt bevisene, eller om det har kommet noen ytterligere opplysninger siden tiltalen ble kjent.

Fra bunnkamp til rettsak dagen etter

Ifølge Simon forventes dommen å komme samme dag som rettsaken. Nicki Bille Nielsen er ventet å møte personlig dagen etter at hans nåværende lag, Evian, møter Bastia på bortebane i den franske toppdivisjonen Ligue 1. Tre dager senere venter lokaloppgjøret mot Lyon, for klubben som opprinnelig kommer fra den lille byen Gaillard rett ved grensen til Sveits og Geneve, men nå spiller sine hjemmekamper i Annecy.

Den tidligere Rosenborg-spilleren har slitt på banen etter å ha tatt med flyttelasset fra Trondheim i juli. Null mål på tre starter og fire innhopp er fasit så langt. På toppen av det hele har en strekkskade i låret holdt ham på sidelinjen de siste fire ukene. Og det for et Evian som med forrige helgs 0-2-tap for Nantes, ligger nest sist på tabellen etter elleve serierunder.

— Jeg har sett ham en del og har fått inntrykket av at han ikke holder nivået i Ligue 1. Han har fått stort sett svake vurderinger på børsene hos franske medier og har slitt med å finne en plass i laget. Evian slet veldig mye i starten med ett poeng på seks kamper, men har den siste tiden hatt et oppsving med tre strake seire før tapet sist helg. Da har Nicki Bille vært skadet, sier Arilas Ould-Saada, redaktør for nettsiden franskfotball.com, og en av dem som følger fransk fotball tettest i Norge.

Det er ventet at Nicki Bille Nielsen er tilgjengelig etter skaden når Evian gjester Montpellier lørdag kveld.

Fakta

Domsmannssak:

Det er bestemt i dansk grunnlov, at lekdommere skal medvirke i strafferettspleien. Det betyr at sammen med de juridiske dommere skal det sitte meddommere uten juridisk bakgrunn. Grunnen til dette er at disse skal avspeile den alminnelige danskes vurdering av skyld- og straffespørsmålet.

Dette kalles for meddomsrett i Norge, og er den mest vanlige framgangsmåten i ordinære straffesaker.