Malta-treneren forventer fysisk kamp mot Norge

Pietro Ghedins Malta-lag har ikke vunnet en EM-kvalikkamp siden 2006. Nå kommer Høgmos seierssultne Norge.

Malta-sjef Pietro Ghedin, her fra 2012. Foto: NTB scanpix

  • Kjetil Flygind
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

VALLETTA (Aftenposten): Italienske Pietro Ghedin er inne i sin andre periode som landslagssjef for Malta. Den 61 år gamle italieneren ønsker å bryte en dyster statistikk for fotballminiputten når Per-Mathias Høgmos Norge gjester Ta’ Qali nasjonalstadion fredag.

— Vi blir stadig bedre, og vi er på rett vei, sier mannen som har hatt treneransvaret for øynasjonen siden mai 2012. Men å få Malta på vinnersporet er en tøff jobb. Som tar tid.

Forrige gang Malta vant en EM-kvalifiseringskamp var mot Ungarn i 2006. Selv om Norge har slitt under Høgmo, er det ikke like lenge siden Norge sist vant en kamp. Det var i januar, 2-1 over Moldova i Abu Dhabi.

Men Pietro Ghedin er klar for Norge.

— Det er to vanskelige kamper som venter oss nå. Først en tøff fysisk kamp mot Norge, så en tøff taktisk kamp mot Italia, sier han i et intervju med uefa.com.

- Må bruke hodet

Den tidligere Lazio-spilleren ledet Malta i årene 1993-1995. Det ga fire seirer og fem uavgjorte kamper på 24 forsøk. En solid statistikk for Malta.

Siden har han blant annet jobbet i støtteapparatet til Italias herrelandslag, og vært hovedtrener for det italienske kvinnelandslaget. Nå skal han forsøke å gjøre noe med Maltas trøstesløse statistikk.

— Det er klart vi må gjøre noe med den statistikken. Og det er det vi jobber mot. Vi må jobbe hardt og gi våre motstandere tøff kamp. Så må vi være smarte, bruke hodet, og selvfølgelig være i den beste fysiske formen vi kan, sier Malta-treneren.

— Jeg sier til spillerne mine at de ikke har noe å frykte, de må være tøffe. Er man det spiller man bedre, blir man redd klarer man ikke å gi skikkelig motstand, sier Ghedin.

- Blir fotballen i Malta bedre føler du?

— Vi må bli mer proffe og bli sterkere i troen på det vi holder på med. Min jobb er blant annet å holde gruppen sammen og få dem til å tro på seg selv. Vi er en øynasjon, vi er omgitt av vann, det er ikke lett for oss. Men vi må sørge for å utvikle de unge spillerne som kommer opp og håpe at mange kommer seg til utenlandske ligaer og utvikler seg der. Det er mye spennende på gang i Malta, men det gjenstår fortsatt mye jobb, sier treneren.

Per-Mathias Høgmo har bra kontroll på Malta. Han har studert kampen mot Kroatia i EM-kvalikens første runde, og beskriver laget slik:

— Vi har en forventning om å kunne slå Malta, det er det ingen tvil om. Men samtidig så vi mot Kroatia i EM-kvaliken at Malta er ekstremt gjerrige. De har mange spillere bak ballen. Kroatia slet med å skape sjanser på dem på tross av at de spilte en og en halv omgang med én spiller mer. Det blir en veldig viktig jobb å kunne åpne dem opp. Samtidig må vi være svært dyktige i å hindre dem i kontringsfasen. Der er de gode. Jeg vil understreke at det ikke finnes enkle kamper i internasjonal fotball, sa landslagssjefen før avreise til øya i Middelhavet.

Her er Maltas tropp mot Norge:

Justin Haber (Birkirkara FC), Andrew Hogg (Kalloni Lekanopedio), Nicholas Vella (Valletta FC), Andrei Agius (Hi- bernians FC), Steve Bezzina (Balzan), Roderick Briffa (Valletta FC), Clifford Gatt Baldacchino (Sliema Wander FC), Ryan Camilleri (Valletta FC), Clayton Failla (Hibernians FC), Justin Gri- oli (Balzan FC), Zach Muscat (Birkirkara FC), Andrew Cohen (Hibernians FC), Paul Fenech (Birkirkara FC), Ryan Fenech (Valletta FC), Bjorn Kristensen (Hibernians FC), John Mintoff (Sliema Wanders FC), Rowen Muscat (Dunaújváros), Steve Pisani (Floriana FC), Andre' Schembri ( FSV Frank- furt), Ryan Scicluna (Birkirkara FC), Michael Mifsud (Sliema FC), Jean Paul Farrugia (Spartak Tr- nava), Terence Vella (Naxxar Lions FC)

Publisert
  1. Herrelandslaget fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Ødegaard skjermes fra utenlandske medier

  2. Norges spisshåp: 33 kamper, ett mål

BT anbefaler

Mattilsynet: Dette må på plass for at barer kan servere mat

Klar for en kald øl og mat? Dette må være på plass for at du ikke spiser et ulovlig servert måltid.

LES SAKEN