Heiberg: - Den aller største dopingskandalen noensinne

Innrømmer at det er medaljevinnere fra blant de 31 dopingtatte fra OL 2008.

IOC-MEDLEM: Gergard Heiberg er lei seg over det som har kommet frem rundt doping fra OL i Beijing.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

IOC-medlem Gerhard Heiberg innrømmer overfor VG at noen av de dopingtatte under Beijing-OL er medaljevinnere.

Av juridiske hensyn er IOC forsiktige med detaljene, selv om de tirsdag bekreftet at 31 utøvere er tatt for dopingmisbruk under sommerlekene i 2008. De risikerer startnekt under sommerens OL i Rio de Janeiro. Det er retesting av lagrede prøver som har gjort det mulig å avsløre tidligere dopingsyndere.

Les også

Dopingprøver fra Sotsji analyseres på nytt

Les også

- Ingen grunn til å tro at nordmenn er tatt

— Det er noen medaljevinnere blant de 31 for å si det sånn. Det vil komme flere detaljer etter hvert, men vi i IOC er nødt til å følge våre jurister. Vi kan ikke gå ut med navn eller nasjoner nå, så det har jeg ikke tenkt til å spekulere i, sier Heiberg til VG.

En rekke prøver også fra Torino, London og Sotsji-lekene skal analyseres på nytt.

- Ser du på dette som tidenes største dopingskandale?

— Ja, dette er nok dessverre den aller største. Dette er et altfor høyt tall, og det betyr rett og slett at vi må se på strafferammene som gjelder. Vi har tidligere hatt nulltoleranse som utgangspunkt, men det har vist seg at det ikke har vært godt nok. Folk har fortsatt å dope seg, så tydeligvis har ikke den lut vi har jobbet med vært sterk nok, svarer Heiberg.

IOC bekreftet imidlertid tirsdag at de dopingavslørte utøverne kommer fra tolv ulike nasjoner. Seks idretter skal være rammet av jukset.

(©NTB)

Publisert