Northug: - Riise må gi slipp på Betsson-avtalen

Skistjernen vil ha John Arne Riise tilbake i norsk fotball.

VIL HA RIISE TILBAKE: Petter Northug håper John Arne Riise gjør comeback i norsk fotball. Han mener pause i Betsson-avtalen er løsningen for at det skal skje.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

CANMORE: Mens John Arne Riise kjemper for sin fotballfremtid, er landets største skistjerne Petter Northug på plass i Canmore for å jakte på sammenlagtseieren i Ski Tour Canada.

Stridstemaet i Riises sak er hans omstridte samarbeid med spillselskapet Betsson. Det står nå i veien for at fotballspilleren kan gjøre comeback i norsk toppfotball.

Les også

Aalesund-treneren: - Riise vil gi oss tyngde

Les også

John Arne Riise bekrefter Aalesund-samtaler

Har forståelse

Northug, som selv har vært midtpunkt i flere konflikter med sitt eget forbund på grunn av omstridte sponsoravtaler, har ingen problemer med å forstå at Riises samarbeid med Betsson ikke kan kombineres med spill for Aalesund, som nå virker høyaktuelt.

— Jeg har ikke satt meg inn i saken, men skjønner at hvis han skal spille i en tippeligaklubb, så må han gi slipp på Betsson-avtalen. Det får vi håpe de finner en løsning på. At han kan ta en pause fra avtalen til eventuelt tippeligaspill er over igjen, sier Northug til Adresseavisen.

- Synes du det er riktig at regelverket er slik?

— Ja, reglene vet man om. Slik er det for alle. Det er likt. Så får vi håpe at John Arne, som den profilerte figuren han er, kommer inn i norsk fotball og Tippeligaen igjen. Jeg håper vi får se ham der allerede denne sesongen, sier Northug.

Mandag kveld skrev John Arne Riise følgende på Twitter og linket til saken:

— Idolet mitt hører jeg på. Dette ordner seg buddy, skriver Riise med blant annet en dansesmiley.

Les også

Langrennsjefen peker på Emil Iversen som bevis på at landslagsmodellen fungerer

Ser likhetstrekk

Fire etapper gjenstår av Ski Tour Canada, hvor Northug ligger på andreplass. Han er kun 22 sekunder bak russiske Sergej Ustiugov. I strålende forhold trente Northug i OL-løypene fra 1988 i kveld norsk tid.

I forkant av treningen møtte han Adresseavisen på utøverhotellet Chateau Canmore.

Selv om Northug aldri har vært koblet til spillselskaper, ser han likhetstrekk med Riise-saken og sine egne konflikter med skiforbundet.

— Ja, likhetstrekk er det, men hver sak har sin egen agenda. Hvor mange paralleller man kan trekke er vanskelig å si, men dette er i hvert fall en sak der man er ute etter å finne en løsning.

Les også

Sundby mistet stemmen - se intervjuet med han her

— Ikke blitt kontaktet

- Har spillselskaper noen gang kontaktet deg med tanke på et samarbeid?

— Nei, jeg vet ikke hvem som kontakter meg, så da må du ta kontakt med Are (Sørum Langås, manager), sier Northug, som til forskjell fra stemmeløse Martin Johnsrud Sundby er frisk og rask foran avslutningen på Ski Tour Canada.

Northug-manager Langås sier at han aldri har fått noen henvendelser fra spillselskaper.

— Det er helt uaktuelt for oss og det har aldri vært noe tema, sier han til Adresseavisen.

Publisert: