Bildet som beviser at Badji er ferdig i Brann

Nå er midtbanespilleren klar for Istanbul.

badji tyrkerne.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Under overskriften «Velkommen, Badji» presenteres senegaleseren på Istanbul Basaksehir FK sine hjemmesider. Klubbens offisielle kanal melder videre at Badji har signert for 3,5 år med klubben, etter at den tyrkiske ligaen bare fikk gode skussmål fra hans landslagskolleger Moussa Sow (Fenerbahce) og Demba Ba (Besiktas).

Badji uttaler til den tyrkiske klubbens hjemmeside at han overvar helgens seier over Azar Karadas’ gamle klubb Kasimpasa, og at han da den tyrkiske klubben kom på banen aldri var i tvil om at dette var et rett valg for ham og hans karriere.

6,5 mill.

Badji har signert en 3,5 år lang kontrakt med klubben, og etter det BT erfarer må tyrkerne ut med rundt 6,5 millioner kroner for spilleren.

Badji fikk 50 seriekamper for Brann, men rakk aldri å oppleve å score et seriemål. Senegaleseren har vært en utpreget defensiv midtbanespiller i Norge. Samarbeidet med Rikard Norling bar aldri frukter, da svensken foretrekker såkalte "toveis" midtbanespillere.

West Ham og QPR

Forholdet mellom Badji og Norling ble aldri spesielt godt, og Badji har vært ekstremt tydelig på at han ønsket seg bort fra Brann i dette overgangsvinduet. Også West Ham og Queens Park Rangers har snust på spilleren i form av henvendelser til Brann, men det var ingen andre aktører enn den tyrkiske klubben som var villige til å kjøpe spilleren.

Badjis andre og siste sesong som Brann-spiller var tidvis problematisk for ham.

I en tidlig cuprunde mot Varegg kom to tilskuere med rasistiske tilrop mot Badji. Spilleren ble rasende og måtte holdes tilbake av lagkamerater. Få dager senere ble han utvist mot Rosenborg i Trondheim. Da reagerte Badji ved å gå etter dommer Svein-Erik Edvartsen. Situasjonen endte med at trener Norling gikk ut på gresset og hentet ham.

Publisert: