Brann matchet Belgisk topplag

Målscoreren gren etter utlikningsmålet mot laget som i vinter slo Barcelonas supertalenter.

JUBELBRØLET: Mitdstopperen Kapinga Brazy satt det viktige utlikningsmålet to minutter på overtid.
  • Lars Måseide
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det begynner å bli en stund siden flomlysene på «Staddaen» lyste ned på et europeiske topplag, men onsdag ble det et aldri så lite gjensyn med Europa da Branns unge lovende møtte Anderlecht i Uefa Youth League – også kjent som ungdommens Champions League.

Den belgiske talentfabrikken tok seg hele veien til semifinalen i fjorårets utgave, og slo både Porto og Barcelona på veien dit, men maktet ikke å slå Brann-juniorene.

— Det var fantastisk. Jeg skjønte det ikke helt selv, og jeg gren og jublet om hverandre. Det er det viktigste målet jeg har scoret, sier Branns målscorer, Kaplinga Brazy (18).

Utliknet på overtid

Midtstopperen stanget inn utlikningsmålet i det 92. minutt, og skaffet dermed Brann et langt fra håpløst utgangspunkt før returmøtet i Brussel.

Belgia er kjent som et av Europas beste fotballnasjoner og er per dags dato rangert som verdens nest beste fotballnasjon – kun slått av Argentina.

Anderlecht har ett av Europas mest produktive fotballakademier – med stjernespillere som Vincent Kompany, Romelu Lukaku og Adnan Januzaj på CV-en.

Likevel imponerte de ingen da de gjestet Bergen onsdag kveld.

— Vi visste på forhånd at vi kom til å møte et bra lag, men jeg syns vi viser at vi henger med i Europa. Enkeltspillerne er nok bedre enn oss, men jeg syns egentlig ikke det var så stor forskjell på lagene, mener Brazy.

- Vi er stolte

Han støttes av juniortrener Kjetil Lone.

— Vi er veldig stolt over uavgjort mot dette laget. De holder et høyt Europeisk nivå, men jeg syns vi er bunnsolide defensivt med unntak av baklengsmålet, sier treneren.

Og det var faktisk Brann som startet best på eget gress, med tre hjørnespark innen det hadde gått tre minutter.

Etter å ikke ha imponert i over en omgang, viste belgierne likevel sine kvaliteter. I det 51. minutt styrte innbytteren Clement Petit et innlegg bak Markus Pettersen fra rundt fem meter.

Håper på avansement

Etter dette slapp Anderlecht opp på gasspedalen, og virket fornøyd med 0–1 på bortebane.

Det visste Brann å utnytte, og de fikk altså sin langt fra ufortjente utlikning like før slutt.

— Det er en utrolig god erfaring for oss å spille disse kampene. Det gjør mye for utviklingen, sier Lone.

Branns juniortrener øyner nå at laget kan gjøre det helt store i Belgia neste onsdag.

— Å reise ned der med et tap i sekken hadde vært mye tyngre. Nå har vi en mulighet, og jeg tror vi er i stand til å lage mål der nede, sier Lone.

Kan møte Barcelona

Brann-juniorene er Norges representant i Uefa Youth League ettersom de vant NM i fjor. Der kan de møte klubber som Barcelona, Manchester United og Bayern München, selv om det er en lang vei til et eventuelt oppgjør.

Lone ønsker likevel ikke å gå ty til kyniske grep i kampen om avansement.

— Det er ikke vår stil å spille på fysikk og langballer. Vi vil være tro mot stilen vår, så får vi heller være kompakte defensivt, sier han.

- Må ha troen

Av A-lagsspillerne bidro Oliver Rotihaug, Fredrik Pallesen Knudsen og Håkon Lorentzen til det sterke hjemmeresultatet.

Kapinga Brazy håper han kan bidra til at juniorene tar seg videre til neste runde, der de møter vinneren av oppgjøret Villareal – Servette.

— Jeg vil si jeg er god på hodet, så jeg håper jeg kan gjøre det samme der. Vi må bare tro på oss selv. Det blir utrolig spennende, sier 18-åringen.

Publisert: