Haugen reddet uavgjort for Brann etter utrolig overtidsdrama

Brann må utsette opprykksfesten.

BANENS BESTE: Fredrik Haugen reddet poeng for Brann etter sin 2-2-scoring på overtid.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN — BÆRUM 2-2

BRANN STADION (bt.no): Med 2-2 mot Bærum mandag kveld må bergenserne utsette opprykksfesten. Brann har nå 53 poeng, syv mer enn Kristiansund som har tre kamper igjen å spille. Det kunne endt betydelig verre – for Bærum tok ledelsen på overtid ...

Men la oss ta det fra begynnelsen. Det var noe litt halvveis over Brann helt i starten av kampen. Touchen satt ikke for flere av spillerne, og Bærum fikk kampens to første hjørnespark. Likevel skulle det ikke ta mer enn ti minutter før Brann gikk opp i ledelsen.

Brann tok en tidlig ledelse ved Steffen Lie Skålevik.

Amin Nouri slo inn fra høyresiden, og inne foran mål møtte Steffen Lie Skålevik ballen og headet den bak en utspilt Bærum-keeper Gregor Flasza.

Forspilte sjanser

Kort tid etter fikk Kristoffer Barmen det til å gå et sus over Stadion da han brente til fra 25 meter, men ballen føk noen meter til side for mål. Etter dette fulgte en periode der holdt Brann mye på ballen, uten at de skapte noen store sjanser. Ved et par anledninger fikk Bærum enkle brudd og muligheten til å kontre. Gultrøyene klarte likevel ikke å true Branns mål.

I siste halvdel av omgangen fikk både Kristoffer Barmen, Eirik Birkelund og Amadaiya Rennie muligheter som kunne eller burde ha gitt scoring, men avslutningene var for svake. Spesielt Rennies sjanse var stor, liberianeren kom alene med keeper etter 32 minutter, men bommet med chippet han forsøkte å sende over Flasza og i mål.

Bærum utlignet noen minutter før pause.

Bærum virket lenge direkte tamme, men i det 39. minutt satte bortelaget en kraftig demper på stemningen på Stadion. Til tross for at Brann lå etablert i forsvar med mange mann, greide Bærum å tre seg gjennom langs bakken, og Moussa Njie kunne til slutt enkelt trille 1-1 i mål med innsiden. Vakkert spill og utligning på et tidspunkt der mange begynte å lure på hvor mange mål Brann skulle vinne med.

Høydramatisk

Andre omgang var bare et drøyt minutt gammel da Brann fikk en diger mulighet til å ta ledelsen på nytt. En lang ball ble stusset videre av Barmen, og plutselig var Erik Huseklepp alene gjennom. Venstrekanten var imidlertid ikke bestemt nok, brukte for mange berøringer og ble til slutt stoppet av Bærum-forsvarere som kom stormende til.

Noen få minutter senere var det klart for en liten kanonade mot Bærums mål. Det hele endte med at Birkelund fikk skyte i upåklagelig posisjon, men ballen gikk via et bein og ut til corner.

Deretter dabbet Brann-trykket betydelig av. Etter en times spill fant Brann-trener Lars Arne Nilsen ut at det var på tide å sende joker Azar Karadas innpå, men det ga ikke den samme umiddelbare effekten som mot Jerv for noen dager siden.

I stedet var Bærum meget farlig frempå i sluttminuttene. Først da Jonas Grønner rotet det til og mistet ballen til Anders Nedrebø. Sistnevnte gikk i bakken idet han skulle avslutte, noe som så ut som et klart straffespark, men dommer Ole Gya gjorde ingenting. Like etter sendte Jan Aubert i vei et frispark som Alex Horwath såvidt fikk slått til corner.

Men det skulle ikke være over med det. På overtid fylte Bærum på med folk i angrep, og et innlegg fra venstresiden endte hos Simen Juklerød. Han satte bestemt inn 2-1 til gjestene, og sendte dermed Bærum opp over streken.

Der skulle de ikke bli lenge. Like etter slo Brann tilbake. I desperat jakt på en utligning var det nettopp det som skjedde. Fredrik Haugen fikk ballen inne i sekstenmeteren og klemte den i nettet. Banens beste spiller fikk dermed æren av å avslutte en fotballkveld som ikke kommer til å bli husket for store prestasjoner, men en særdeles dramatisk avslutning.

Kan bli opprykksfest onsdag

Sjansen er likevel stor for at Brann og Bergen kan feire opprykk i løpet av kommende uke. Første mulighet er allerede onsdag, når Kristiansund møter Sogndal på Fosshaugane. Vinner de opprykksklare sogningene der, betyr at Brann med hundre prosent sikkerhet er klare for eliteserien neste år.

Skulle nordmøringene derimot klare minst uavgjort mot Sogndal, får Brann en ny mulighet på søndag. Vinner Brann bortekampen mot Nest-Sotra, vil opprykket være sikret. Samtidig kan de få hjelp av Hønefoss som møter Kristiansund borte. Og skulle alt dette skjære seg, har Brann altså muligheten til å sikre opprykket i aller siste serierunde.

Publisert: