Debutanten reddet Brann-poeng i dramaet mot Åsane

Fire mål og rødt kort i lokalderbyet.

SCORET: Ruben Kristiansen i debuten.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN — ÅSANBE 2-2

BRANN STADION: Foran 13.541 spilte Brann og Åsane 2-2 på Stadion onsdag kveld. For første gang stilte begge lagene opp og sang Nystemten før kamp, og det ble 95 minutter med topp underholdning for bergenserne.

Etter en noe avventende åpning, der Åsane spilte seg til et par hjørnespark, fyrte Kristoffer Larsen av med strak vrist i det 12. minutt. Men ballen suste til side for Martín Sanchez Olsens mål, og da Larsen fikk sjansen igjen minuttet etter, etter pent forarbeid av Eirik Birkelund, gikk avslutningen et godt stykke over.

Litt senere oppsto en kontroversiell situasjon da Senai Hagos gikk veldig lett ned i Branns straffefelt, og i etterkant var Åsane-vingen i krangel med Jonas Grønner. I et pauseintervju med TV 2 hevdet Grønner at Hagos spyttet ham i ansiktet i den siutasjonen, og resten kampen fikk Hagos kraftig pipekonsert av hjemmefansen hver gang han var nær ballen.

To kjappe mål

Det endret ikke på det faktum at Åsane lenge var laget som var nærmest å skape farligheter, men bortelaget manglet det siste for å komme til store målsjanser. Brann på sin side var enda tammere – inntil nesten 40 minutter var spilt.

Da fikk Eirik Birkelund tid på 20 meter, og lysluggen sendte i vei et hardt og velplassert skudd. Keeper Olsen lå strak i luften og fikk slått ballen i stangen, men Erik Huseklepp var først på returen og nikket ballen i det motsatte hjørnet. Dermed sto det 1–0 til Brann etter kampens første store sjanse.

Men Åsane skulle vise seg like effektive. I det 44. minutt slo Joachim Soltvedt inn et hjørnespark fra høyre, og inne i feltet rev Kristoffer Nesse Stephensen seg fri. Ballen landet på fyllingsdølens hode, og Piotr Leciejewski kunne bare se at ballen forsvant inn bak ham. En fortjent utlikning like før pause.

Lerpold-scoring

Fire minutter ut i den andre omgangen kom Branns sjanse nummer to, og den var enorm. Et pent innlegg fra debutant Ruben Kristiansen havnet hos Birkelund, som traff godt på volley, men ballen traff stolpen og spratt ut.

I stedet var det Åsane som skulle treffe i motsatt ende, igjen etter corner. Soltvedts serve var nok en gang upåklagelig, Vegard Moberg vant duellen midt foran mål, og ballen endte på bakerste stolpe hos innbytter Niklas Lerpold. Spissen hadde ikke scoret siden april, men nå trillet han ballen sikkert i nettet til 2–1 til Åsane.

Grønner-stempling

Åsane hadde ligget lavt hele kampen når Brann hadde ballen, og de kom ikke høyere på banen nå. Kristoffer Larsen traff muren med et frispark fra 17 meter, og Birkelund skjøt like utenfor på en halvvolley, ellers demmet Åsane opp bra. Akkurat som da lagene møttes på Myrdal i juni ble Azar Karadas kastet innpå med en halv omgang igjen på stillingen 2-1 til Åsane, men effekten var ikke den samme denne gangen.

Likevel skulle Brann klare å utlikne. En svak klarering av Åsane-stopper Eirik Wollen Steen endte i beina på venstreback Kristiansen. 27-åringen dro vekk én forsvarer med en skuddfinte, før han skjøt – via Jakob Glesnes og inn i nettet bak Olsen.

Dramatikken var ikke over med det. Tre minutter før slutt fikk Jonas Grønner direkte rødt kort etter å ha stemplet Senai Hagos i en duell. Dette gjorde sistnevnte enda mer upopulær på Stadion, men trolig var avgjørelsen korrekt av dommer Kim Rune Borgersen. De siste minuttene var Brann nærmest med en heading av Bismar Acosta, men kampen ebbet ut med 2-2. ## Doddo fulgte kampen:

Publisert: