42 sekunder med Azar var nok for Brann

— Azar Karadas er kanskje vår viktigste mann, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

VIKTIGST: - Det er ganske rart, men en mann som spiller så lite er kanskje vår viktigste mann, sier Lars Arne Nilsen om Azar Karadas. Her jubles tomålsscoreren etter sitt andre mål.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Det ble et kampbilde som passet meg veldig bra. Fredrik Haugen slo en veldig god dødball, og jeg traff heldigvis, sier Azar Karadas.

34-åringen fra Nordfjordeid er blitt en avgjørende faktor i Branns opprykksjakt i år. Tidligere i oktober hadde BT en opptelling som viste at Karadas' innhopp har gitt Brann 14 poeng siden juni. Onsdag kveld ble Karadas avgjørende som innbytter igjen, da Brann slo Jerv 2–0 hjemme, etter to mål av Karadas.

Haugen-dødball

Med en halvtime igjen av kampen kom han innpå, og det tok Karadas bare 42 sekunder å sende Brann i ledelsen. Fredrik Haugen slo en perfekt dødball, og med sitt første støt på ballen headet Karadas i mål.

Fem minutter før slutt var Karadas der igjen. Også da var foranledningen til målet signert Fredrik Haugen. Sistnevnte prøvde seg på en frekk lobb over Jervs keeper Øyvind Knutsen. Lobben ble avverget på streken av Jervs forsvar, men på returen var Karadas der.

— Ballen landet hos meg, og det var bare å få den inn. Det hadde vært dumt å bomme der, sier Karadas.

— Analyserer du hva du skal gjøre før du kommer innpå?

— Det gjør jeg alltid. Jeg prøver å se hvordan motstanderne står, og ser spesielt på hva de gjør på dødball. Det vil jeg gjøre ut karrieren. Men det er selvsagt litt tilfeldig også hvor ballen havner, sier Karadas.

- Kanskje vår viktigste mann

Brann-trener Lars Arne Nilsen så laget slite med å omsette et spillemessig overtak til sjanser mot Jerv, og opplevde seg nødt til å bruke Karadas litt før vanlig.

— Vi måtte sette Azar inn litt tidligere enn vi pleier, mange av duellspillerne våre var ute med Vadim (Demidov) og Sivert (H. Nilsen) og (Kristoffer) Barmen. Men han kommer inn med sånn kraft, at …

— Er han unik?

— Det er ganske rart, men en mann som spiller så lite er kanskje vår viktigste mann. Han har spisskompetanse med den voldsomme kraften. Han vet når han skal inn og forbereder seg ordentlig. I dag var det innbytterne som var med på å avgjøre kampen i vår favør, sier Nilsen.

Karadas svarer slik på spørsmål om hvordan han opplever å være så avgjørende som han er.

— Alle har en rolle i Brann. Dette er min rolle. Den takler jeg veldig greit, og det fungerer både for meg og for laget.

Tror målet var rekordraskt

Karadas, som har opsjon på enda et år i Brann, kan ikke huske å ha scoret raskere enn etter 42 sekunder.

— Det må ha vært på trening, i så fall. Jeg har scoret kjapt der.

— Er du innbytter på trening også?

— Det er ikke langt ifra. Det begynner å bli så mange spillere på trening nå, at jeg er vel innbytter snart der også, sier Karadas og smiler.

Superinnbytteren understreker at han er komfortabel med sin rolle i laget, og avviser at han helst vil starte kampene.

— Vi vinner kamper, og vi spiller bedre og bedre. Dette fungerer for meg og for laget. Det at vi vinner er viktigst.

- Vi kjørte over dem

Brann stanget lenge mot Jerv, men var klart best, og til slutt fikk laget altså de to målene som sikret tre poeng. Dermed er Brann bare ett poeng bak serieleder Sogndal, og enda viktigere, seks poeng foran Kristiansund på tredje plass. Men begge de to har én kamp mindre spilt enn Brann.

Trener Nilsen var fornøyd med kampen mot Jerv.

— Det var en god kamp, første omgang var glimrende. Vi kjørte egentlig over dem i store deler av kampen, mener Brann-treneren.

Branns avsluttende program ser nå plutselig vanskeligere ut enn det gjorde for et par uker siden. Brann har igjen Bærum (h), Nest-Sotra (b) og Hødd (h). De to første kjemper for livet for å unngå nedrykk. Mens Hødd vil sikre seg en plass i opprykkskvalifiseringen.

— Vi er tre poeng nærmere opprykk, men det er fortsatt ni poeng igjen å kjempe om. Kampen mot Bærum (kommende mandag) er årets viktigste kamp, sier Karadas.

Publisert: