Sjokktap for medaljejagende Trondheims-Ørn: - Forferdelig trist

Bunnlag overrasket.

Guro Reiten var svært skuffet lørdag. Her fra tidligere denne sesongen.
  • Rachel Nordtømme
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Trondheims-Ørn – Sandviken: 1-3

Trønderne hadde ikke tapt en eneste hjemmekamp så langt denne sesongen, og hadde bare tre poeng opp til medaljeplass. Bergenserne som gjestet kunstgresset på Ranheim brøt seiersrekka.

Nå ser det mørkt ut med edelt metall.

— Dette var forferdelig trist. Disse poengene må vi ta om vi skal ha en mulighet, sier Guro Reiten.

Sandviken klatret fra tredje sist på tabellen, og har nå fem poeng ned til nedrykksplass. Ørn ble på sin side passert av Kolbotn, og ligger på sjetteplass. Fem poeng bak bronsemedaljen.

— At vi taper vår første kamp på hjemmebane mot det dårligste laget skal ikke skje, sier trener Trond Schjølberg.

- Ut i 110

Ørn åpnet oppgjøret best, og Utland var nære ved å sende hjemmelaget i ledelsen etter fem minutter.

Fugelsnes slo inn fra høyre, men Utland satte ballen til side for mål fra fem meter. Etter de ti første minuttene ble det et jevnere oppgjør.

— Vi går ut i 110, men klarer ikke å score på sjansene. Vi burde ledet 2-0 etter noen minutter, sier treneren.

Drøye kvarteret ut i første omgang scorer gjestene det første målet. Fra hjørnespark stiger Madeleine Giske høyest av spillerne i feltet, og header ballen i mål.

— De scorer på sin eneste sjanse, mens vi ikke skyter når vi er inne i deres 16 meter. Da er det ikke rart vi ikke får mål, sier Guro Reiten.

Kaos etter hvilen

I andre omgang ble hjemmelaget tvunget til å endre formasjon for å skape flere sjanser. I tillegg haltet Andrea Hugstøyl av banen, og ble byttet ut med Maria Olsvik. Reiten forteller at det var vanskelig å skifte spillestil etter hvilen.

— Det ble kaos i andre omgang, men det roet seg når jeg scoret målet. Etter det vet jeg ikke helt hva som skjer, sier 21-åringen.

Etter 65 minutter fikk hjemmelaget utligningen. Ørn kom til en kontring. Guro Reitan vendte på 20 meter, la ballen til rette og satte den i hjørnet.

— Det var ikke akkurat en perle, og det har ingenting å si når vi taper, sier hun.

Les også

Guros suser fikk Vallhall til å måpe

Syting og klaging

Gjestene lå dypt på egen halvdel i andre omgang. De brukte god tid i alle dødballsituasjoner. Men det tok ikke lang tid før bergenserne igjen var tilbake i ledelsen.

Seks minutter etter utligningen kom Andrea Thun først på et lavt innlegg og trillet ballen i det lengste hjørnet.

Syv minutter før slutt ble kampen avgjort av gjestene. Elida Knudsen kom alene med Nøstmo og satte ballen i nettmaskene via den lengste stolpen.

— De to siste målene er latterlige. Vi er fire i forsvar, og de kommer gjennom med én spiss. Det skal ikke gå an, sier Reiten, og legger til:

— Etter det ble kampen ødelagt fordi de syter, klager og bruker tid. De lykkes med det fordi de får hjelp fra dommeren.

Treneren er enig med målscoreren, men tror ikke det hadde noe å si for resultatet.

— Det er håpløst! Dommeren legger til fire minutter når den ene situasjonen, tar fem minutter. Jeg blir forbanna, selv om det ikke er avgjørende.

Hard motstand

Neste oppgjør i toppserien er mot Avaldsnes, laget som ligger på andreplass. Det trenger ikke å være en ulempe for trønderjentene.

— Selv om vi har vunnet alt hjemme, har vi stort sett spilt bedre borte. I tillegg løfter vi oss når vi møter bedre lag, forteller Schjølberg, og fortsetter:

— Vi har vært rufsete i mange kamper. Vi må slutte å slippe inn mål på dødball, og i tillegg spille vårt spill og ikke bli stressa. Vi har ting å jobbe med.

Publisert

Toppserien

SVUTMP
1Brann18143153134045
2Rosenborg18132340122841
3Vålerenga18123348123639
4Stabæk188372322127
5Kolbotn188282722526
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering