Vikar i storslag avgjorde for Ørn

Trondheims-Ørns eneste VM-spiller er skadet. Da grep vikaren Julie Adserø sjansen til å bli dagens helt.

Julie Adserø ble dagens helt.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

TRONDHEIMS-ØRN – KLEPP 3-1

Foran lørdagens møte med Klepp var det et på papiret svekket Trondheims-Ørn som gikk ut på banen mot et bortelag som kjemper om medaljer i Toppserien.

Fire av de faste spillerne manglet hos Ørn – blant dem toppscorer og nøkkelspiller Lisa-Marie Utland.

I tillegg var Martine Flakk, Andrea Haugstøyl og Oda Fugelsnes alle på benken med småskader.

Men det skulle vise seg at skepsis var lite nødvendig.

Les også

Sjokktap for medaljejagende Trondheims-Ørn: - Forferdelig trist

Inn fra kanten

Sesongen fram til nå har Julie Adserø tilbragt på kanten – med Utland som et selvsagt valg i midten. Men tross at det er en stund siden sist hun har bekledt rollen som spydspiss i Toppserien, så har ikke den tidligere Kattem-toppscoreren Adserø glemt gamle kunster. Hun fikk 25 minutter for en skadet Utland i forrige kamp – og det var nok til å stille skarpskodd til denne kampen.

Etter 13 kom gikk et godt innlegg fra Maria Olsvik på høyrekanten til Adserø på bakre stolpe. Der fikk hun tid til å ta imot ballen – og deretter banke den inn til 1-0. ## Praktscoring avgjorde

Like etter pause var Adserø på farten igjen. Nå fikk hun en pasning fra Ingrid Syrstad Engen, og la deretter ballen i en elegant bue over Klepps keeper og i nettet til 2-0. Ørn var det førende laget og preget store deler av kampen, men den siste halvtimen ble noe mer hektisk enn ønsket. Klepp fikk sin redusering til 2-1 med drøye halvtimen igjen, og da ble det et stresset Ørn som skulle forsvare ledelsen den siste halvtimen.

Men et praktskudd fra 25 meter av Hege Nordvik roet nervene med drøye kvarteret igjen – både hos spillerne ute på banen og på benken hos en stadig mer høyrøstet trener Trond Schjølberg.

Med seieren er Trondheims-Ørn fortsatt på skuddhold av bronsemedaljene foran resten av høstsesongen. Med en kamp til gode er det fem poeng opp til tredjeplassen.

Publisert

Toppserien

SVUTMP
1Brann18143153134045
2Rosenborg18132340122841
3Vålerenga18123348123639
4Stabæk188372322127
5Kolbotn188282722526
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering

Les mer om dette temaet