Karrierebeste av Olsbu etter 20 blinkskudd

Marte Olsbu gikk inn til sjuendeplass på jaktstarten. Finske Kaisa Mäkäräinen vant.

Marte Olsbu kom på sjuendeplass på jaktstarten. Geir Olsen / NTB scanpix

Tiril Eckhoff hadde best utgangspunkt av de norske. På annen skyting hadde hun muligheten til å innhente Gabriela Soukalovas forsprang da tsjekkeren måtte ut i en strafferunde, men også den norske jenta bommet en gang.

Hun var likevel for fullt med i kampen om seieren, men også mange andre hadde tatt innpå Soukalova foran de to siste stående skytingene.

På den tredje skytingen ødela Eckhoff mulighetene for pallplassering. 25-åringen måtte ut i to strafferunder og passerte på niendeplass ut fra skyting. Det var bak lagvenninne Marte Olsbu på åttendeplass.

Olsbu startet som nummer 26 og gikk en glimrende jaktstart. 24-åringen traff på alle sine 20 skudd og endte helt oppe på en sjuendeplass, noe som er det beste hun har gjort i verdenscupen noen gang.

Soukalova klarte ikke å forsvare seieren fra sprinten og endte på femteplass. Kaisa Mäkäräinen gikk en strålende sisterunde og vant jaktstarten foran italienske Dorothea Wierer og tyske Franziska Hildebrand. Eckhoff endte på niendeplass. (©NTB)