Braaten har en gladmelding til Brann-fansen

Men det finnes også nok å bekymre seg over.

Publisert Publisert

ENDELIG MED FOR FULLT: Daniel Braaten blir etter all sannsynlighet med til Molde søndag. Foto: Bjørn Erik Larsen

 • Kim Bøyum
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Sist Daniel Braaten spilte kamp for Brann, hadde fellesferien såvidt begynt og bergenserne befant seg to poeng bak Rosenborg på tabellen. Etter Stadion-oppgjøret mot Vålerenga 2. juli forsvant kraftpakken av en høyrekant ut med skade i leggen, mens Brann gikk inn i en langt svakere periode.

Nå tyder mye på at Braaten blir å se borte mot Molde søndag. Mandag formiddag trente han for fullt i den strålende høstsolen på Nymark.

– Jeg har trent fullt de tre-fire siste øktene. Det kjennes fint, sier Braaten.

– Gikk på en smell

Han innrømmer at avbrekket har vart mye lenger enn han så for seg. Før han var tilbake fra den opprinnelige skaden, pådro han seg en ny.

– Du kan vel si det sånn at jeg gikk på en smell. Jeg kjente meg ganske fresh, men tydeligvis ville kroppen noe annet. Det har vært kjipt, men sånn er det.

Trener Lars Arne Nilsen tror Braatens fravær har vært en viktig årsak til at Brann fra juli av ikke presterte like bra som i perioden før.

HAR VÆRT UTE LENGE: Daniel Braaten har ikke spilt siden starten av juli. Her fra 5–0-seieren over Stabæk i vår. Foto: Tor Høvik

– Det er klart at det betydde noe. Vi hadde noen relasjoner der, og den høyresiden var veldig god. Vi ledet jo serien etter 13 kamper, til tross for at vi hadde hatt masse utur. Vi hadde liksom en spillside, en «trøkkside», som fungerte veldig bra, og det var et lag i balanse. Selv om det er gode spillere som er kommet inn også, så tar det tid å sette relasjonene, sier Nilsen.

Overskudd

– Det er sånn med alle lag. Hvis de beste og viktigste spillerne ryker, så blir de preget. Det hadde Rosenborg gjort også, om de hadde mistet Mike Jensen.

– Hva betyr det da at Braaten nå sannsynligvis er tilbake?

– Det er litt vanskelig å si. Han er 35 år og mangler kamptrening. Men samtidig har han erfaring, og det gir oss en trygghet. Der de andre begynner å bli litt småslitne når vi kommer til oktober-november, har han kanskje litt overskudd.

Om han vil sende kantspilleren inn fra start mot Molde søndag, eller ha ham i bakhånd som en joker, vil han bruke uken på å vurdere.

Selv vil ikke Braaten spekulere på hvor mange spilleminutter han er klar for.

– Hvis jeg får være med, er jeg fornøyd. Det blir deilig å få være med i helgene igjen, og ikke sitte hjemme og sture! sier 35-åringen.

Men selv om Braaten blir klar, har Lars Arne Nilsen en rekke andre ting å bekymre seg over.

Kristoffer Barmen fikk et skikkelig kutt i leggen på søndagstreningen, og må ta det rolig noen dager, mens Peter Orry Larsen er syk. Vito Wormgoor og Ruben Kristiansen trente for seg selv uten ball mandag, mens Bismar Acosta, som også sto over mot Kristiansund, trente for fullt.

Publisert

Les mer om dette temaet

 1. Her er alle Brann-sjefens overganger: Færre enn halvparten slår til

 2. «Han har Branns viktigste jobb. Den må gjøres bedre».

 3. Brann-treneren om Braatens budskap: – Han må kødde!

 4. Branns eneste sommerkjøp vrakes gang etter gang: – Du må spørre treneren

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering
 1. Daniel Braaten
 2. SK Brann
 3. Lars Arne Nilsen
 4. Eliteserien
 5. Bismar Acosta