Drillos dilemma – igjen

<p>Moa i storform eller kamprusten Carew?</p>

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Et av de store samtaleemnene foran forrige landskamp var hvem som skal spille på topp for Norge, Mohammed Abdellaoue (24) eller John Carew (31). Det er også tilfellet før EM-kvalifiseringskampen mot Kypros fredag.

Landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen holder som vanlig kortene tett inntil brystet.

— Det har jeg ikke lyst å svare på. Nei. Jeg vil ikke si noe om hvem som skal spille på topp, eller hva jeg forventer. De fleste her aner at det står mellom to spillere, sier Drillo på dagens pressetreff.

4-0 til Moa

I den forrige EM-kvalifiseringskampen valgte han John Carew. Det skulle vise seg å bli meget utslagsgivende da det var nettopp Carew som sørget for at gjestenes keeper Eduardo klarerte et tilbakespill rett i beina på Erik Huseklepp, som enkelt kunne sette inn seiersmålet til Norge.

Moa fikk sjansen på topp mot Island i åpningskampen i gruppe H. Da var Carew ute med skade, og Hannover-spissen ble matchvinner i 2-1-kampen på Laugardalsvöllur.

Siden kampen mot Portugal har formkurven til de to landslagsstjernene pekt motsatt vei. Moa har scoret tre mål på fem seriekamper i Tyskland (fire seriemål totalt), mens Carew har kommet inn som innbytter i to av fire seriekamper for Aston Villa. Sistnevnte har til gode å registrere seg i scoringsstatistikken for Birmingham-klubben denne sesongen.

De norske spillerne om Kypros (video):

Spillerne om kypros

— Jeg er klar

— Kroppen føles bra den, og jeg ser fram til kamp, sier Carew, som har trøblet med knærne i det siste.

- Er du 100 prosent klar?

- Akkurat som det føles nå, så er jeg klar til kamp. Og jeg ser frem til treningene som kommer opp, og trente godt i dag også. Så jeg ser ikke noen problemer nå, sier Carew, som ikke vil kommentere spissduellen.

— Det har jeg ingen kommentar til hvorfor han skal velge hvem. Han får ta sitt valg, så får vi se hva som skjer, sier Carew.

LES OGSÅ:

- Carew er førstevalget

Moa er imidlertid krystallklar på hvem som bør starte mot Kypros.

— Er Carew klar, så er han et klart førstevalg. Det har jeg sagt tidligere, og det står jeg på fortsatt. Jeg må konsentrere meg om å gjøre det bra på trening, og få vist meg frem på best mulig måte. Om det holder, får vi se, forklarer Moa, som er frisk og rask etter hodesmellen har fikk mot Kaiserslautern i slutten av september.

— Jeg spilte kamp igjen etter få dager. Det var ikke store greiene, og det kjennes bra ut nå, forklarer Moa, som har fått en pangstart på karrieren i Tyskland.

- Det har vært en god start både for meg og laget. Det er bare å kjøre på, og satse på at det fortsetter, sier den tidligere VIF-spilleren.

KJEMPER OM SPISSPLASSEN: Moa (til venstre) og John Carew på tirsdagens trening. (Foto: Scanpix)

Har overbevist

— Har det overrasket deg at overgangen har gått så smertefritt?

— Man vet aldri hva som kan skje. Men jeg har alltid hatt troen på meg selv, og jeg har vist hva jeg står for over tid. Jeg tror det har med tillit og selvtillit å gjøre, sier Moa.

- Du er fortsatt toppscorer i eliteserien. Tror du det holder helt inn?

- Jeg er fornøyd med at jeg fortsatt leder, men det holder nok ikke helt inn nei, sier Moa og ler.

Drillo: - Kypros er meget gjennombruddshissige (video):

Drillo: — Kypros er meget gjennombruddshissige Henriksen: - Gruet meg til samling (video):

<b><i>Henriksen: — Gruet meg til samling</i></b>

Publisert