Djokovic briljerte seg til semifinalen

<p>David Ferrer fikk det langt tøffere i US Open.</p>

Publisert Publisert

Novak Djokovic of Serbia celebrates a point against Juan Martin Del Potro of Argentina during their men's singles quarter-finals match at the U.S. Open tennis tournament in New York, September 6, 2012. REUTERS/Adam Hunger (UNITED STATES - Tags: SPORT TENNIS) Foto: ADAM HUNGER

David Ferrer of Spain returns the ball to Grigor Dimitrov of Bulgaria during their semifinal match at the Swedish Open tennis tournament in Bastad, southern Sweden, July 14, 2012. REUTERS/Pontus Lundahl/Scanpix Sweden (SWEDEN - Tags: SPORT TENNIS) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN Foto: SCANPIX SWEDEN

  • 100% Sport
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Novak Djokovic briljerte og er klar for sin sjette strake semifinale i US Open i tennis. Torsdag slo han ut argentineren Juan Martin del Potro.

Etter at Roger Federer måtte takke for seg i New York, er det liten tvil om at serberen Djokovic har rykket opp som den store favoritten til å vinne single for menn. Han hadde i alle fall små problemer med å sette argentineren Juan Martin del Potro utenfor. Det endte med 6-2, 7-6 (7-3), 6-4 seier.

— Jeg klarte å true ham

Del Potro slo Djokovic i bronsekampen i OL i London, men nå fikk serberen revansj, og totalt er stillingen mellom dem 6-2 i antall seirer i Djokovic favør.

– Jeg elsker å spille kveldskamper, men denne kampen var mye jevnere og tettere enn det kan framgå av resultatet, sa Djokovic etter å ha sikret semifinaleplass.

– Del Potro er en stor spiller, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg var litt heldig i det andre settet. Han slo til med noen veldig gode forehands, men han er stor, og jeg klarte å true ham til å bevege seg fra side til side, sa Djokovic.

Nå venter David Ferrer i neste kamp, og Djokovic har et ørlite overtak på ham, for når man ser på kampene mellom de to har serberen vunnet åtte, mens fem kamper er endt med seier til spanjolen.

– Han spiller bedre og bedre. Jeg hadde riktignok sjansen til å ta det andre settet, men han vant de viktigste poengene. I dag var Djokovic akkurat litt for god for meg, sa argentineren Del Potro etter å ha blitt slått ut i US Open torsdag kveld.

Ferrer slet seg til semifinale

David Ferrer måtte slite for å ta seg til semifinalen i US Open torsdag, men etter fire timer og 31 minutter var han videre.

Kampen ble til slutt avgjort i tiebreak, og der vant spanjolen 7-4 over Janko Tipsarevic fra Serbia. Etter de fem knallharde settene ble resultatet 3-2 (6-3, 6-7, 2-6, 3-6, 7-6) til Ferrer.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, for nå savner jeg ord. Jeg er i alle fall kjempelykkelig, sa 30 år gamle Ferrer etter kampen, som utviklet seg til å bli litt av en thriller.

– Det ble en kamp full av følelser, og det ble en tøffere kamp enn jeg hadde ventet. Janko (Tipsarevic) er en fantastisk spiller, og har gir seg jo aldri. Han er en virkelig fighter, mente Ferrer etter oppgjøret på Arthur Ashe stadion.

I semifinalen kommer Ferrer nå til å møte Novak Djokovic.

– Det var god kamp uten for mange svingninger. Vi er jo begge baselinespillere og kjent for å kjempe skikkelig, så det var vel ventet at kampen skulle bli som den ble, sa Tipsarevic.

David Ferrer har vunnet fem titler i karrieren sin, og han har vært minst i kvartfinalen i alle de fire store Grand Slam-turneringene. (©NTB)

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Sønnen sa først at foreldrene var på tur. Så tilsto han at de lå drept i garasjen.

Nektet straffskyld da Kolltveit-drapssaken startet.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Pensjonistene var på busstur på Vestlandet. Nå har 31 av 41 fått påvist korona.

  2. Dette gjør skolene hvis busstrafikken stoppes av streik

  3. Enda en Kåre Ingebrigtsen-signering er på plass

  4. Han slo en mann og dro med Bybanen. Nå er han frifunnet.

  5. – Jeg beklager hvis jeg har uttrykt meg klossete

  6. En av Bergens siste krigshelter er død

  1. Tennis