Vakte harme i Brann-kampen - nå får ikke dommeren dømme neste helg

– Av og til beskytter vi dommerne våre, sier dommersjef Terje Hauge.

Publisert Publisert

Dommer Trygve Kjensli og Vito Wormgoor i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det fremkommer av NFFs dommeroppsett til helgens kamper som ble publisert onsdag. Kjensli fikk heftig kritikk for sine avgjørelser under kampen mellom Aalesund og Brann i helgen.

Dommersjef Terje Hauge forklarer utelatelsen av Kjensli slik:

– Det er flere grunner til at han ikke dømmer i helgen. For det første har vi 14 dommere og 8 kamper, så alle kan ikke dømme hver helg. I tillegg er vi i internasjnal sesong, og da prioriterer vi FIFA-dommerne våre. Trygve er en kampleder som ofte dømmer annenhver helg, forklarer Hauge.

Flere fotballprofiler reagerte på dømmingen. Les mer her:

Les også

Dommerens avgjørelse fikk John Arne Riise til å fyre løs: – Katastrofalt dårlig!

Han legger imidlertid ikke skjul på at den omstridte dømmingen i Aalesund er en medvirkende årsak.

– Det er ingen hemmelighet at det var kontroversielle ting. Av og til skjermer vi dommere, hvis vi vet at det blir oppmerksomhet mandag og tirsdag. Vi vet ikke hvor lenge det drar seg. Det er ikke akkurat heldig å dømme førstkommende runde etter å ha vært gjennom kontroversielle ting. Av og til velger vi å beskytte våre dommere, sier Hauge.

Kjensli fikk kritikk etter å ha tildelt Aalesund to kontroversielle straffespark i 3-3-kampen mot Brann søndag. Særlig 1-2-målet til Aalesund, hvor Aron Elis Thrándarson gikk i bakken i en duell med Ruben Kristiansen, ble heftig diskutert.

– Jeg oppfatter der og da at han får en dytt i ryggen før han faller. Jeg ser i ettertid at det kan oppfattes teatralsk. Spilleren gjør det vanskelig for meg. Etter å ha sett bildene flere ganger fra flere forskjellige vinkler, kunne jeg unngått å blåse. Men kameraene har en annen vinkel enn det jeg har, sa Kjensli til Eurosport dagen etter kampen.

(©NTB/Aftenposten)

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering