Åsane har begynt enda bedre enn i fjor

Men spillerne mener de ennå ikke har vist hva de kan.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Nyopprykkede Åsane rystet Fotball-Norge med en fantastisk start i fjorårets 1. divisjon. Men etter de syv første kampene i år har laget 14 poeng – to mer enn på samme tidspunkt i fjor.

Likevel mener midtstopper Eirik Wollen Steen at Åsane ennå ikke har vist hva de er gode for.

— Vi er nok bedre i år enn i fjor, men vi har fortsatt ikke prestert på toppnivå. Det er jeg helt sikker på, sier Steen.

- Hva kan dere bli bedre på?

— Å få ned ballen ned og spille. Du ser jo banen her. De poengene vi tar, de kriger vi inn. Vi spiller den type fotball som vi kan gjøre på en slik bane, og det er vi gode til.

Drømmeomgang

Mot Ull/Kisa torsdag avgjorde Åsane kampen i løpet av en fantastisk periode rett før pause, da 2-0, 3–0 og 4–0 kom i løpet av fire minutter. I andre omgang tok bortelaget fullstendig over og laget to reduseringsmål, men det fikk ingen betydning til slutt.

MÅLPARTY: Joachim Soltvedt (til høyre) scoret to for Åsane i 4-2-seieren over Ull/Kisa. Her gratuleres han av Geir André Herrem, som laget mål nummer fire.

— Vi gikk inn i pausen og tenkte at vi hadde vunnet. Ull/Kisa løftet seg sikkert femti prosent, og da ble de bedre enn vi var, sier Steen.For Åsane-keeper Eirik Østgaard ble de siste 45 minuttene spesielt vanskelige.

— Første omgang var en drøm. Vi utnyttet forholdene med sterk vind og lav sol. Da jeg fikk den i trynet etter pause, så jeg ingenting. De kunne skutt fra 20 og 30 meter, og halvparten ville ha gått inn. Etter 75 minutter forsvant solen, og da var det mulig å senke skuldrene. Jeg var så lettet da kampen var over. En dritaomgang. Det var godt vi hadde fire mål å gå på, medgir Østgaard.

To tap på 17 kamper

Han er meget fornøyd med det Åsane har vist i serien etter en vinter med skrøpelige resultater.

— Responsen guttene har gitt, var akkurat den jeg håpet på. Vi er ikke lenger førstereisgutter på nivået, og da var det naturlig med en liten nedgang i forsesongen. Men når vi spiller om poeng, er det mange som løfter seg. Det er gøy, og en god egenskap, sier målvakten.

Trener Kjetil Knutsen er glad for at laget hans taklet en situasjon de sjelden har opplevd på nest øverste nivå.

— For første gang i 1. divisjon forventet folk at Åsane skulle vinne. Det presset håndterte vi, fastslår Knutsen.

Han peker på at Åsane hadde en sterk avslutning på serien i fjor. Bare to av de 17 siste seriekampene er tapt.

— Det går en rød tråd fra høsten i fjor og inn i denne vårsesongen. Vi har vist en stabilitet og et nivå som vi ikke hadde inne i starten av fjorårssesongen, sier treneren.

— Seirene kommer selv om vi har måttet legge om hele spillestilen på grunn av at forholdene er som de er. Det går ikke an å spille på en annen måte her. Men jeg håper at det snart blir grønt og fint, slik at vi kan trille ball på den måten vi ble kjent for i fjor, sier Østgaard.

Publisert: