Åsane brøt tapsrekken mot sjanseløse Hødd

Hødd hadde sjansen til å ta innpå nærmere tabelltoppen, men fikk store problemer i Bergen.

HJEMMEJUBEL: Åsane kunne juble både for to mål og seier i kampen mot Hødd. Bortelaget skuffet stort og slet med å skape en eneste målsjanse.
  • Øyvind Godø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

ÅSANE – HØDD 2-0: Hødd brukte 87 minutter før de skapte en stor målsjanse mot Åsane. Den tamme offensive forestillingen ga null poeng til sunnmøringene.

Til slutt vant Åsane 2-0 i et oppgjør hvor Hødd hadde ballen mye, men skapte lite. Dermed tapte blåtrøyene terreng i opprykkskampen.

Shroot fra start

Sindre Eid satte nykommer Robin Shroot rett inn som midtspiss borte mot Åsane, men det var de oransje vertene som åpnet best på eget naturgress.

Bergenserne skapte flere gode muligheter i løpet av åpningskvarteret, men Hødd-keeper Aslak Falch holdt sunnmøringene inne i kampen med flere glimrende inngripener.

Åsane i føringen

Til slutt måtte han imidlertid kapitulere. Kampuret viste 17 minutter da Åsane fikk sin velfortjente ledelse. Vegard Leikvoll Moberg var iskaldt fremme på returen etter et frispark som suste i tverrliggeren.

Hødd åpnet svært skuffende og slet med å få til spillet sitt på den ikke altfor gode gressmatta. Etter halvspilt 1. omgang kom imidlertid blåtrøyene mer med inn i kampen.

Shroot viste seg frem

Etter 33 minutter presenterte Shroot seg for første gang etter et innlegg fra Eirik Ulland Andersens, men britens avslutning gikk like utenfor.

Hødd var langt bedre i siste del av 1. omgang og hadde mye ballen. Imidlertid slet de med å produsere målsjanser, og Shroot vandret mye i håp om å være mer involvert i spillet.

Mer hodebry for Hødd

Etter pause fortsatte Hødd å ha ballen mye, men like fullt skape særdeles lite. I det hele tatt var det en tam og sjansefattig forestilling.

Og da det først smalt, så smalt det i feil ende for sunnmøringenes vedkommende. Etter 59 minutter vartet Åsane opp med et mønsterangrep som Martin Ueland til slutt stupheadet i mål.

Uvanlig tamme offensivt

Dermed måtte Hødd score minst to mål den siste halvtimen om kvelden ikke skulle bli en fiasko. Men så lenge Ulsteinvik-klubben ikke skapte målsjanser, ble det aldri spennende i sluttminuttene.

Tre minutter før full tid fikk Eirik Ulland Andersens Hødds første store målsjanse i kampen. Men fra kort og skrått hold gikk avslutningen rett på keeper.

Dermed måtte Hødd dra målløse og poengløse fra Bergen.

Publisert: