Aursnes: - Jeg hadde en god følelse

Molde slet ut Brann og tok tre viktige poeng på Aker stadion lørdag kveld.

Fredrik Aursnes scoret mot Brann.
 • Daniel Nerli Gussiås
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Aker stadion(Rbnett) : I over 80. minutter stanget hjemmelaget mot et veldig defensivt og kompakt Brann-lag, og lenge så det ut som om oppgjøret skulle ebbe ut i 0-0. Men i løpet av kampens siste syv minutter satte Molde inn to scoringer, og tok fullt fortjent med seg alle tre poengene på Aker stadion lørdag kveld.

Etter å ha slitt med å bryte ned gjestene i store deler av kampen løsnet det endelig etter 82. minutter. Ruben Gabrielsen befant seg høyt i banen og dro seg elegant fri nede ved hjørneflagget før han spilte ballen videre videre til Eirik Hestad. Midtbanestrategen tok seg inn i 16-meteren, før han ble felt av Brann-kaptein Vadim Demidov. Dommer Dag-Vidar Hafsås pekte på straffemerket, og Fredrik Aursnes fikk sjansen fra krittmerket.

— Jeg hadde en god følelse, og Vegard (Forren) kom bort til meg og sa at han ville jeg skulle ta straffesparket. Da var det selvfølgelig deilig å vise seg tillitten verdig, og se ballen gå inn. Jeg synes det åpnet seg mye opp etter det, da Brann måtte frem i banen for å få med seg noe. Da kom også 2-0 ikke lenge etter. Før scoringene kom var et en helt annen kamp, og vi må innrømme at de gjorde det vanskelig for oss. Da er det selvfølgelig ekstra godt å bryte de ned og å få de to scoringene på slutten, forklarer Fredrik Aursnes.

LES OGSÅ:

Les også

Linde blant de beste på Molde-børsen

Les også

Molde avgjorde i sluttminuttene

Prøvde å forsvare seg til poeng

— De ligger å forsvarer seg med elleve mann, og da sier det seg selv at det blir vanskelig for oss å spille de ut. Da er det viktig at vi ikke gir oss, og at vi maler på kampen ut. Det at lag spiller sånn er litt nytt for meg. Jeg har ikke vært med på det så mange ganger, og det er definitivt ikke noe jeg er vant til etter tiden i Hødd. Nå er jeg i Molde, og lag viser oss stor respekt, spesielt her hjemme, så dette er noe jeg sikkert vil oppleve en del utover i sesongen.

Solskjær ga Andreas Linde sjansen i målet i dag, og det resulterte i at Molde holdt nullen for andre gang så langt i sesongen. Den forrige smultringen kom hjemme mot Aalesund 30. april. Aursnes trekker frem det å holde buret rent som en viktig faktor nå utover i sesongen, og at det er noe de har jobbet med den siste tiden.

— Det at vi holder nullen gir oss en ekstra god følelse. Det er bra med trygghet bakover, og det gjør det lettere for hele laget. Det er viktig inn mot Rosenborg-kampen nå, neste helg, konstaterer Aursnes.

Molde var avhengige av tre poeng lørdag kveld for å holde følge med Rosenborg på topp. Nå er det fire poeng opp til serielederne, dog med en kamp mer spilt.

— Kampen på Lerkendal blir veldig viktig for oss. Det blir litt som en seks-poengskamp, enten knapper vi voldsomt innpå, eller så drar de virkelig i fra på tabelltopp. Ellers synes jeg vår-sesongen har gått greit. Vi henger med i toppen, akkurat som vi skal gjøre. Vi har slitt litt på bortebane, men er samtidig ubeseiret på hjemmebane. Det gir oss selvtillit foran høst-sesongen, sier en fornøyd Fredrik Aursnes etter kampslutt.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. SK Brann
BT anbefaler

– Mamma var så trist når vi dro, at hun ikke engang vasket vekk fingeravtrykk etter ungene på vinduene

Flere besteforeldre flytter etter barna.

Mest lest akkurat nå

 1. Samboerparet er endelig hjemme etter flykaos: – Den verste turen jeg har vært med på

 2. «Johnny Depp er bedre som skuespiller enn rockevokalist»

 3. Etterforsker videoer av mann som poserte med pistol og rifle

 4. – Et vemodig farvel til Norges mest dysfunksjonelle by

 5. Sjur (21) og kompisene kom tett på skytingen: – Mange tanker raste gjennom hodet

 6. «Vi har likt å spille for dere. Takk!»