- Petrov vinner kampen mot kreften

<p>Aston Villa-kapteinen skal være på bedringens vei.</p>

Aston Villa's captain Stiliyan Petrov waves to the crowd ahead of their English Premier League soccer match against Chelsea at Villa Park in Birmingham in central England March 31, 2012. Petrov has been diagnosed with acute leukaemia, the Premier League club announced Friday. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Stiliyan Petrov fikk tidligere i år den alvorlige kreftdiagnosen leukemi.

Siden har han vært gjennom en cellegiftskur.

Nå skal han være i ferd med å vinne kampen mot kreften, ifølge Sunday Mail.

— Fantastisk steg

Avisen refererer til Alastair Campbell, styreleder i et veldedighetsfond for leukemi-forskning, som skal ha fortalt om bulgarerens fremgang.

— Hans fremgang er et fantastisk steg mot det vi håper blir en full helbredelse. Han er klar over at dette er et nødvendig steg på veien og at det fortsatt er fare for at kreften ikke har gått helt bort, sier Chris Bunce, sjef for et senter for forskning på leukemi og lymfekreft, til avisen.

— Selv om mange pasienter får fremgang, er det noen som beklageligvis opplever tilbakeslag. Stilyan ser ut til å være oppmerksom på dette,og han vil bli undersøkt nøye for om symptomene eventuelt kan komme tilbake. Om de gjør dét, vil det sannsynligvis være flere behandlingsmetoder tilgjengelig, sier professoren videre.

- Har troen

Petrov ble nylig hyllet av sine lagkamerater da han besøkte den første treningen av sesongoppkjøringen, og trener Paul Lambert har valgt ikke å ta fra ham kapteinsbindet.

— Jeg har vært en sterk karakter siden starten på karrièren. Jeg har alltid hatt troen på at man må være tålmodig og ha troen på ting, og jeg har troen på at jeg vil bli bedre. Jeg vet at jeg må gjennom flere runder med cellegiftsbehandling.

— Men jeg tror at den tøffeste delen er over, og at jeg nå bare må vente på positive resultater, sa Petrov da han besøkte Villa-treningen for to uker siden.

Publisert: