Flugstad Østberg får startnekt hele sesongen: – Helsen må komme først

Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg (30) går ikke skirenn kommende sesong. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

MISTER SESONGEN: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB

 • Ida Høidalen, VG
 • Ole Kristian Strøm, VG
Publisert Publisert

Langrennslandslagets helseteam har besluttet at Ingvild Flugstad Østberg ikke deltar i kommende sesongs konkurranser.

Det var Oppland Arbeiderblad og TV 2 som først meldte om saken. Nå bekrefter Skiforbundet de samme opplysningene i en pressemelding.

Østberg satser fullt mot OL i Beijing 2022.

– Ingvild Flugstad Østberg trenger fortsatt tid for å kunne tåle trenings- og konkurranseprogrammet. Rehabiliteringen består av oppfølging med landslagstrenere, fysioterapeut, lege og ernæringsfysiolog, skriver Skiforbundet i pressemeldingen.

– Jeg skal stå på for å komme meg tilbake til det som gir meg verdens beste energi – å konkurrere på ski – ved å justere treningen og sørge for at ernæringsinntaket er godt nok over tid. Jeg har bestemt meg for at dette skal jeg klare, sier hun selv.

Les også

Utsetter verdenscuphelgen på Lillehammer: – Risikoen ble for høy

– For at Ingvild skal kunne fortsette med trenings- og konkurranseprorammet som er, trenger hun mer tid for at situasjonen skal være god nok til å tåle den belastningen som skal til, sier Øystein Andersen, medisinsk ansvarlig for langrenn, til VG.

– Vårt felles mål er at Ingvild er tilbake i skisporet til OL-sesongen, vi har bare endret overskrift på den planen, sier Andersen. Han legger til at hun følges opp av både langrenn og Olympiatoppen sitt helseteam.

– Hun har hatt et krevende halvår med to tretthetsbrudd og det er viktig at hun ikke øker belastningen før grunnlaget er godt nok. Da vil hun bare risikere nye skader, sier legen i pressemeldingen.

Like før sesongstart i fjor fortalte Flugstad Østberg at hun hadde fått startnekt av helsemessige årsaker. Både i mars og juli pådro hun seg tretthetsbrudd i ankelen.

– Det er trist at en så god utøver blir tvunget ut i en så lang konkurransepause, sier Jann Post, NRKs langrennskommentator.

– Hun hadde en trøblete sesong i fjor, da det gikk bra i midtpartiet, men så avsluttet med en kjedelig. Et tretthetsbrudd går normalt seks-syv-åtte uker å lege, men her har det tydeligvis oppstått større problemer.

– Det er selvfølgelig synd at Ingvild ikke kan konkurrere i en VM-sesong, men det helsemessige må komme først, sier Jann Post, som understreker at det er bedre at Østberg kommer tilbake når hun er 100 prosent igjen.

– Da kan hun igjen satse på å bli verdens beste skiløper. Det er ikke mulig uten å være 100 prosent frisk.

Les også

Doktorgrads-student fant svar på Bjørgens suksess: 14.000 timer trening

Langrennslegen Øystein Andersen sier til VG at det som har skjedd med Ingvild Flugstad Østberg ikke får noen direkte konsekvenser for landslaget som helhet:

– Nei, det påvirker ikke direkte, men vi prøve hele tiden å følge opp utøverne der skoen trykker mest. Det viktigste er å ta vare på hver enkelt utøvers helse.

Ingvild Flugstad Østberg fylte tidligere denne uken 30 år.

Publisert
 1. Vintersport
 2. Langrenn
 3. Ingvild Flugstad Østberg
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Som å være på åpent hav omgitt av haier

Fire av ti i litteraturbransjen har opplevd seksuell trakassering. Joanna Rzadowska beskrev sitt møte med bokbransjen…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Fisk forsvinner. Bunnen er råtten og livløs. Det skjer noe skummelt i fjordene våre.

 2. Fire nye smittede i Bergen

 3. Politiet rykket ut etter tur-krangel på Fløyen

 4. Her står køen på Trengereid

 5. Kathrine fant drømme­boligen som hytte. Da hadde den ligget for salg i årevis.

 6. Randi etterlyste munn­bind på Haukeland. Nå kan innlegget hennes få konsekvenser.